Obavijesti Video Pretražite Navigacija
42 točke dnevnoga reda

NAPETO U ZADRU Zaštitari pretresali novinare i gradske vijećnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaštitari kojih je jutros na ulazu u zadarsku Gradsku vijećnicu bilo dvostruko više nego inače, pretresli su i novinare i gradske vijećnike.

Na sjednici Gradskog vijeća u Zadru će se raspravljati i o izmjenama ovogodišnjeg proračuna te prijedlogu gradskog proračuna za iduću godinu, s mjerama štednje. U subotu ujutro počela je uz velike mjere osiguranja.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Inače, na prošloj sjednica Gradskog vijeća Zadra dogodio se incident kada se vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač, unatoč intervencijama zaštitara nekoliko sati nije htio maknuti s govornice, prosvjedući jer na dnevni red nije stavljen njegov prijedlog o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu.

Zaštitari kojih je jutros na ulazu u Gradsku vijećnicu bilo dvostruko više nego inače, pretresli su i novinare i gradske vijećnike. Zbog pretresa su prosvjedovali vijećnici SDP-a.

Vijećnici Akcije mladih Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša pojavili su se, pak, na sjednici u majicama na kojima je bio lik SDP-ovca Dragana Ranja, koji je uz podršku HDZ-a, Rubeši "preoteo" mjesto predsjednika Mjesnog odbora Brodarica.

VIDEO Zadar: Pogledajte kako je izgledala drama u gradskoj vijećnici

Sjednica protječe uz povišene tonove, a sat vremena raspravljalo se samo o dnevnom redu i zapisniku s prošle sjednice.

Inače, po prvi put sjednica Gradskog vijeća sa 42 točke dnevnoga reda je zakazana za dva dana - trebala bi trajati danas cijeli dan i ostatak u ponedjeljak.

Zadarski gradski vijećnici raspravljat će, uz ostalo, o izmjenama ovogodišnjeg proračuna, a na dnevnom redu je i prijedlog proračuna za iduću godinu u koji su ukomponirane i mjere štednje.

Rastom prireza s 10 na 12 posto, te poreza na vikendice s 12 na 15 kuna po metru četvornom gradska uprava nastoji 'pokrpati' gradski proračun koji će zbog Vladinih novih poreznih mjera ostati bez oko 28 milijuna kuna, objašnjavaju u Gradskoj upravi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene