Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema utjehe nakon presude

Majka Kristine koju je David Komšić bez milosti izbo 88 puta: "Zaspim i budim se, ali sve to mi dolazi u san"

Vesna Krupljan, majka ubijene Kristine Krupljan
Vesna Krupljan, majka ubijene Kristine Krupljan DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Vesna Krupljan, majka ubijene Kristine Krupljan Galerija 1/1 >>
Vrhovni sud donio je pravomoćnu presudu Davidu Komšiću. Za ubojstvo trudne djevojke Kristine Krupljan, koju je izbo 88 puta, odležat će 25 godina zatvora. Kristina majka nije zadovoljna.

Ni isprike, a niti suze Davida Komšića sudsko vijeće Vrhovnog suda nisu uvjerile da mu smanje 25godišnju zatvorsku kaznu zbog okrutnog ubojstva trudne 18-godišnje Kristine Krupljan.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Pravna bitka Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Hoda za život, reagirao Tomašević: "Ovo nas neće pokolebati" Podaci - 1 Brzina interneta Hrvatski Telekom mora platiti 5,9 milijuna eura: "Određivanje ovakve drakonske kazne je izvan svakog razumnog okvira"

"Prvenstveno su uzete u obzir brojne ozljeda koje su nanesene trudnoj žrtvi u situaciji gdje je okrivljenik znao za tu okolnost. Upravo ta brojnost ozljeda patnja i bol koju je žrtva trpila u tim trenutcima“, objasnio je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu

Motiv hladnokrvnog zločina prema presudi krije su u Komšićevoj posesivnosti i ljubomori.

U sobi gdje je Kristina maštala o sretnoj budućnosti i tri godine nakon njezine smrti vrijeme kao da je stalo. Procesom, ali i kaznom njena majka nije zadovoljna.

"Ne bih ni jednom roditelju to poželjela. Neka se stave u moju kožu. Teško je. Boli to što ju je izbo 88 puta“, kroz plač govori Vesna Krupljan, majka ubijene Kristine

O okrutnosti hladnokrvnog ubojice govori i činjenica da je nakon toliko uboda svoju tada bivšu djevojku ostavio na parkiralištu ispred zgrade u kojoj je živjela.

"Što da vam kažem. Teško je. Zaspim i probudim se, ali sve ti to dođe u san. Da je pred zgradom mogao to napraviti“, govori neutješna majka.

Sud je potvrdio kako je David Komšić u trenucima ubojstva bio u stanju bitno smanjene ubrojivosti. Iako pravomoćna, Komšićev odvjetnik najavljuje daljnje pravne korake nakon ove presude.

"Postoje neki izvanredni pravni lijekovi i postoji mogućnost podnošenja ustavne tužbe ustavnom sudu republike Hrvatske“, najavio je Veljko Miljević, odvjetnik Davida Komšića.

Iako osuđen na gotovo četvrt stoljeća - zakon nudi mogućnost da ubojica na slobodu izađe ranije.

"On može tražiti uvjetni otpust nakon izdržane polovice izrečene kazne. Znači, on može zahtjevati  da se pusti na uvjetni otpust“, kaže Krešimir Devčić.

David Komšić na tu priliku morat će pričekati 2030. godinu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene