Obavijesti Video Pretražite Navigacija
olakotne okolnosti

Trudnu djevojku (18) brutalno izbo nožem: Vrhovni sud smanjio kaznu Davidu Komšiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud smanjio je kaznu zatvora Davidu Komšiću, koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva Kristine Krupljan.

Vrhovni sud presudom od 21. ožujka 2019. djelomično je prihvatio žalbu optuženog i njegovih roditelja protiv presude Županijskog suda u Zagrebu te je preinačio prvostupanjsku presudu i optuženika osudio na kaznu dugotrajnog zatvora 25 (dvadeset pet) godina za kazneno djela teškog ubojstva na okrutan način.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZBO JU JE 88 PUTA David Komšić svjedočio putem videolinka: "Nikad nisam namjeravao Kristini oduzeti život, bila mi je sve..." David Komšić (Foto: Pixell) Djevojku izbo 88 puta Odgođena sjednica na kojoj se trebalo odlučivati o Komšićevoj žalbi

Kako je objasnio Vrhovni sud, kod izricanja kazne vodio je računa o svim olakotnim i otegotnim okolnostima te ocijenio da olakotne okolnosti na strani optuženika nisu pravilno utvrđene niti dostatno vrednovane. Osim toga, neosnovano je uzeta u obzir osuda zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće jer je ona postala pravomoćna nakon počinjenja kaznenog djela za koje je sada proglašen krivim. Uz sve olakotne i otegotne okolnosti, odiozan zločin kojim je mlada djevojka izgubila život pateći pri umiranju više nego li druge žrtve u sličnim situacijama, sigurno zaslužuje oštru kaznu.

''Zato izrečena kazna dugotrajnog zatvora predstavlja primjerenu i nužnu kaznu koja može dostatno utjecati na optuženika, ali i na sve ostale građane da više ne čine kaznena djela te shvate da je njihovo činjenje pogibeljno, a kažnjavanje počinitelja pravedno. Tako odmjerena kazna sadrži odgovarajuću količinu moralne osude za zlo koje je optuženik nanio ne samo obitelji žrtve nego i društvu u cjelini.
Protiv ove presude dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora. O žalbi odlučuje Vrhovni sud Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud'', priopćio je Vrhovni sud.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene