Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sitnice koje puno znače

Majka dvoje djece dobila napadaj nakon uboda insekta, ono što je uslijedilo pamtit će zauvijek: "Hvala na pomoći, ali i pouci"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Majka dvoje malodobne djece opisala je pozitivno iskustvo s hitnom medicinskom pomoći koja je spasila njezino dijete nakon uboda insekta.

Majka dvoje maloljetne djece, 36-godišnja Nikolina Golub javila nam se sa svojim pozitivnim iskustvom s osobljem hitne medicine.

U subotu, 3. rujna je bila u posjetu kod roditelja u Repišću, u Klinča Selu, sve do trenutka kada je druženje krenulo po zlu. "Prvi put u životu doživjela sam jaku anafilaktičku reakciju zbog uboda nepoznatog insekta, vjerojatno ose ili pčele", opisuje Golub za DNEVNIK.hr.

U roku od nekoliko minuta nakon uboda pojavili su se simptomi žarenja tijela, oticanja, zatvaranja grla, osipa, proljev, povraćanje, mučnina te gubitak svijesti. "Uslijed toga potražila sam, naravno, pomoć hitne medicinske službe, te na kraju svega ostala iznimno pozitivno iznenađena njihovim odnosom, kako prema meni, tako i ostalim pacijentima", pohvalila je Golub.

"Pohvalu zaslužuje tim u kolima koji su osim profesionalno odrađenog posla i medicinske pomoći brinuli o stvarima o kojima nužno ne moraju, te nastojali dodatno ne uznemiriti moje ukućane.

Riječ je o sitnicama koje u takvim situacijama puno znače, tako recimo vozač nije upalio sirenu dok se vozilo nije odmaknulo od kuće, a liječnica i sestra u kolima su strpljivo podnosile najjače grijanje upaljeno u tom toplom danu, budući da sam imala jaku drhtavicu", kazala je Golub.

U Vinogradskoj bolnici u Zagrebu provela je popodne i noć, te ostala jednako oduševljena odnosom osoblja. "U jednom trenutku usred noći primijetila sam da se vozač koji me dovezao u bolnicu raspituje kod osoblja kako sam, premda me vidio prvi put u životu.

Pročitajte i ovo Ilustracija SLUČAJNO OBORIO KOŠNICU Mladić u komi nakon više od 20.000 uboda "pčela ubojica", neke je pčele i - progutao
Pročitajte i ovo Ilustracija ODGOĐENA UTRKA Stršljeni napadaju: Ništa od Popišanca još neko vrijeme, sigurnost je važnija

Sestre su bile izuzetno pozitivne i susretljive prema svim pacijentima; jednako dvadesetogodišnjem mladiću koji je hospitaliziran pronađen pod utjecajem opojnih sredstava na ulici, kao i prema starici koja je dopješačila prestrašena zbog uboda stršljena.

Kada je ista starica nakon nekoliko sati inzistirala da je puste da otiđe pješice kući, kako je uostalom i došla, sestre su skupile vlastiti novac te joj pozvale taksi", opisuje Golub.

Osjeća, kako kaže, potrebu iznijeti svoja pozitivna iskustva, budući da u javnosti većinom prevladavaju negativne reakcije. "Odnos medicinskog osoblja bio je takav da me naveo na razmišljanje o vlastitom pristupu poslu. Smatram da je dužnost svakog radnika da bude profesionalan, međutim uz malo dodatnog truda možemo biti i više od toga. Hvala vam na pomoći i na pouci!", zaključila je zadovoljno Golub.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene