Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IDE PO SEDMI MANDAT

Upoznajte čovjeka koji za pobjedu na izborima treba samo jedan glas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izborna je kampanja diljem Hrvatske u punom jeku, osim u Gradištu pokraj Županje gdje Srećko Papac, dosadašnji načelnik, nema protukandidata. Dovoljno je da u izbornoj nedjelji dobije jedan glas i postat će sedmi put načelnik Općine.

Za gradištanskog načelnika Srećka Papca izbori su već riješeni. Protukandidata među sumještanima nema. Bit će to njegov sedmi mandat na čelu općine od tri tisuće stanovnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Četvero ozlijeđenih Teška nesreća kod Kutjeva: "Auto je zaplesao na cesti, proletjeli su kroz šikaru i završili u polju" Branislav Švonja (Foto: Dnevnik.hr) na sudu u zadru Suđenje za kupnju glasova Srba u Obrovcu: "Ne mislim da je to kazneno djelo, ali nisam sudjelovao u ovom slučaju"

"Ne treba biti jako iznad naroda, u tome je stvar. Samo budi prizeman i nema problema. Onda ideš s narodom. Vide da si sličan njima. Isti si i dobro", kaže Papac.

Srećko već 25 godina u Gradištu premoćno pobjeđuje. Tri mandata kao HSLS-ovac, a tri kao HDZ-ovac.

"U Gradištu ne gledaju pripadnost stranke, nego gledaju ono što je napravljeno u samom mjestu. Od samog početka Gradište je najviše na nivou cijele županije, s obzirom na proračun, ulagalo u obnovu mjesta", kaže Branko Dretvić iz Gradišta.

S godišnjim proračunom od milijun i pol kuna uspjeli su u komunalnu infrastrukturu uložiti gotovo 300 milijuna kuna. Kažu da nema natječaja na koji su se javili, a da nisu prošli. Troškovi Općine su minimalni.

"U općini imamo ekipu koja je standardna. Njih četvero i ja peti, zajedno sa seoskim grobarom", kaže Papac.

Jedan kandidat za načelnika i jedna lista za općinsko vijeće. Gradištanci zapravo nemaju izbora. No, to im, čini se, ne smeta. Na glasanje će i mlado i staro. Marta Jovanovac (83) ne propušta izbore i kaže da su uvijek za njega glasali, a Vesna Filipović ga također hvali.

"Dobar je. Najbolji od sviju. On je za Gradište jedini, drugih nema. Ima, ali on je sve. Što god treba, Srećko Papac napravi", kaže Vesna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene