Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar koji je u subotu rano popodne buknuo na području Gornjih Brela i kojeg je gasilo stotinjak vatrogasaca lokaliziran je pet i pol sati kasnije


Prema prvim procjenama izgorjelo je oko tri hektara niskog raslinja, trave i maslinika, doznaje Hina od Matka Novaka iz DVD Brela.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Tri kvarta u Zagrebu ostala su bez struje zbog požara trafostanice Vatrogasci na terenu, ilustracija Planula obiteljska kuća u Benšćici, policija i vatrogasci još uvijek na terenu

Vatrogasci su prvu dojavu o požaru dobili u 12,50 sati, pa je na teren izišlo stotinjak gasitelja iz DVD--ova Brela, Baška Voda, Makarska, Lovreć, Zagvozd, Tučepi, Podgora, Kučići, Državna intervencijska postrojba (DIP) Split, te sezonci iz Splita i Zagvozda.

Zbog bure koja je puhala na tom području u gašenju požara sudjelovala su i dva kanadera, te je vatra lokalizirana u 18,26 sati.

Vatrogasci su i dalje na terenu gdje su ostali cijelu noć. Sada se sanira i potapa požarište da vatra ne bi ponovno buknula. Još ne znamo uzroke požara, kazao je Novak. (Hina)