Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije otišla daleko

Locirana vučica koja je pobjegla iz osječkog Zoološkog vrta, evo kako je i kada namjeravaju uhvatiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vučica koja je u petak navečer pobjegla iz Zoološkog vrta u Osijeku sinoć je, prema dojavi centra 112, locirana nedaleko od nasipa kod ZOO-a.

Vučica nije otišla daleko, već se tijekom potrage kretala na prostoru od zoološkog vrta do šumice uz pješački most i Copacabanu.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

Poduzimaju se aktivne mjere kako bi je namamili hranom natrag na područje Zoo vrta, a s obzirom na to da je dan, tijekom kojeg se životinja skriva, akcija će se nastaviti tijekom noći.

Vjeran Matijašević iz osječkog komunalca Unikoma zahvaljuje svima koji sudjeluju u potrazi te očekuje da će se vučica što prije vratiti u ZOO.

Podsjetimo, vučica nije bila u nastambi, već je u privremenom prostoru, s obzirom na to da je u Osijek stigla prije tri dana iz Zoološkog vrta u Zagrebu.

"Još uvijek istražujemo i dobro je pitanje kako se to uopće moglo dogoditi. Ona nije došla na prostor gdje je posjet zoološkog vrta, nego na prostor gdje je gospodarsko dvorište. Moji dečki su to primijetili, otvorili su vrata da je probaju vratiti natrag, ali bezuspješno", kaže Denis Vedli, rukovoditelj ZOO-a Osijek.

Vučica je rođena u zagrebačkom zoološkom vrtu iz kojeg tvrde da nije opasna jer nema razvijen lovački instinkt. I njima je prije nekoliko godina iz nastambe pobjegao vuk, ali su ga odmah ulovili.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene