Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija traži pomoć

Velika potraga za odbjeglom vučicom iz Zoološkog vrta u Osijeku, no građani nisu zabrinuti: "Zašto bih se bojao? Životinja se više boji ljudi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nitko ne zna gdje je vučica pobjegla u petak u večernjim satima iz Zoološkog vrta u Osijeku. Dječje igralište kraj zoološkog vrta je prazno, no Osječani nisu uplašeni.

Ne, ne bojim se, zašto bi se bojali, mislim da nije opasna za ljude", smatra Milovanka iz Osijeka. "Ne, zašto bi se bojao? Životinja se više boji ljudi, nego što se ljudi boje životinja", smatra Franjo iz Osijeka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GALERIJA SLATKOĆE Drijemež u sigurnim rukama: Pogledajte sove na oporavku u ZOO-u Zagreb Slika nije dostupna slatka životinjica FOTO/VIDEO Preko vode do slobode: Lisica pronađena u bazenu s otpadnim uljem puštena u prirodu

"Ne znam na koji način je uspijela pobjeći, mislim osigurani su kavezi", kaže Zdravko iz Osijeka.

Kavezi doista jesu osigurani, ali vučica nije bila u nastambi, već je bila u privremenom prostoru, s obzirom da je u Osijek stigla prije tri dana iz Zološkog vrta u Zagrebu.

"Još uvijek istražujemo i dobro je pitanje kako se to uopće moglo dogoditi. Ona nije došla na prostor gdje je posjeta zoološkog vrta nego na prostor gdje je gospodarsko dvorište. Moji dečki su to primijetili, otvorili su vrata da je probaju vratiti natrag, ali bezuspješno", kaže Denis Vedli, rukovoditelj Zoo Osijek.

Vučica je rođena u zagrebačkom zoološkom vrtu iz kojeg tvrde da nije opasna jer nema razvijen lovački instinkt. I njima je prije nekoliko godina iz nastambe pobjegao vuk, ali su ga odmah ulovili.

"Briga oko vukova i pogotovo formiranje čopora ili premještanje ili stavljanje u novu nastambu je uvijek kompleksno, kažem vukovi imaju taj specifičan karakter i ukoliko im se nešto ne sviđa vole pobjeći", napominje Damir Skok, direktor Zoo Zagreb.

Do sada je mogla prijeći i do 50 kilometara. Policija i djelatnici zoološkog vrta mole građane ako je primijete da odmah nazovu 112, te ako je moguće da je fotografiraju.

"Na nekakvoj udaljenosti je teško odrediti da li je čagalj ili vučica, a mi to možemo na osnovu fotografije", poručuje veterinarka Zoo Osijek, Vesna Vineces Pasovski.

Uspiju li je vratiti, u siječnju bi trebala dobiti društvo. Vuka iz Švedske.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene