Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Bili su agresivni''

Erdoganovi čuvari na sarajevskom aerodromu izvukli oružje, umalo došlo do fizičkog obračuna

Recep Tayip Erdogan (Foto: AFP)
Recep Tayip Erdogan (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Recep Tayip Erdogan (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Na sarajevskom aerodromu došlo je do došlo do sukoba između pripadnika Granične policije BiH i članova osobnog osiguranja predsjednika Turske Recepa Tayipa Erdogana.

U sukobu koji je prijetio da preraste u težak fizički obračun sudjelovalo je deset pripadnika osiguranja turskog predsjednika Recepa Tayipa Erdogana koji je u posjetu BiH. Navodno su članovi turskog osiguranja iz aviona izvukli i oružje te ga stavili za pojas.

''Bili su agresivni, ponašali su se kao da su u svojoj zemlji. Uopće ne poštuju naše zakone. Došlo je do naguravanja kada je osiguranje predsjednika Erdogana odbilo proceduru i redovne kontrole.

Zaslužili su da svi budu privedeni i lišeni slobode'', rekao je Zoran Galić, direktor Granične policije BiH, piše Dnevni Avaz.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu (Foto: Dnevnik.hr) Još se traži poništenje rezultata Ponižavajuć poraz stranke predsjednika Erdogana: Oporbeni kandidat postao gradonačelnik Istanbula

''Svima mora biti jasno da se, bez obzira na to o kome se radi, moraju poštivati zakoni ove države. Samo pribranošću pripadnika GP-a Aerodrom izbjegnut je sukob većih razmjera'', istaknuo je Galić.

Osim verbalnog sukoba, došlo je i do naguravanja, koje je zaustavljeno nakon što je Erdogan izašao iz aviona.

Iz turskog veleposlanstva u BiH reagirali su na ova događanja: ''Prema informacijama izvora iz Ambasade Republike Turske, došlo je do malog spora koji proizlazi iz Protokola. Do svađe i fizičkog okršaja nije došlo. Kratkotrajna verbalna prepirka brzo je riješena. U događaju nema ništa što bi se moglo preuveličavati. Odnosi Turske i Bosne i Hercegovine su veoma dobri. Ovako važan posjet ne bi trebao biti zasjenjen tako jednostavnim događajem''.

Aktualno Uskoro ukidanje dozvola za rad hrvatskim radnicima u Švicarskoj? ''Hrvatski iseljenici iznimno se dobro integriraju u švicarsko društvo'' Hrvatska predsjednica u posjetu Švicarskoj (Foto: Ured Predsjednice) Hrvatska predsjednica u posjetu Švicarskoj (Foto: Ured Predsjednice) Foto: Ured Predsjednice Hrvatska predsjednica u posjetu Švicarskoj (Foto: Ured Predsjednice) Hrvatska predsjednica u posjetu Švicarskoj (Foto: Ured Predsjednice) Foto: Ured Predsjednice Hrvatska predsjednica u posjetu Švicarskoj (Foto: Ured Predsjednice) Hrvatska predsjednica u posjetu Švicarskoj (Foto: Ured Predsjednice) Foto: Ured Predsjednice +0 Hrvatska predsjednica u posjetu Švicarskoj (Foto: Ured Predsjednice) Hrvatska Uskoro ukidanje dozvola za rad hrvatskim radnicima u Švicarskoj? ''Hrvatski iseljenici iznimno se dobro integriraju u švicarsko društvo'' 1/4 >>


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene