Nakon što je gorivo u utorak poskupjelo u prosjeku za oko 20 lipa po litri, val poskupljenja mogao bi se preslikati na različite proizvode na tržištu.

Galerija


Na poskupljenje goriva bune se autoprijevoznici, kojima raste cijena rada, ali i razne djelatnosti koje ovise o cijenama goriva.

Vezani članci Benzinska postaja, ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Iznenađenje za vozače: Cijene goriva bilježe nemalu promjenu, no to vas neće razveseliti Točenje goriva (Foto: Pixell) Cijene goriva rastu, a država šuti: Doznajte koliko bi nas koštala litra benzina da nema trošarina i poreza

Naftni stručnjaci upozoravaju kako cijene goriva rastu zbog geopolitičke situacije i sukoba u tjesnacu kojim se odvodi nafta iz Saudijske Arabije. Istodobno, cijene rastu jer padaju i američke rezerve nafte.

"Standard nam je nikakav, a vidite da sve idu cijene gore. Rad je na nuli, kako je bio prije 20 godina, tako i sad", ljut je Ivan, fasader.

"Mi nabavljamo materijal pomoću kombija, prijevoza, što znači da naše cijene moraju ići gore", istaknuo je fasader Anđelko.

"Na dan radim minimalno 70 kilometara. To vam je 70 kuna minimalno goriva. Meni je to kruh, za mene, moje radnike, i moju djecu", požalio se obrtnik Goran.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr