Ljubo Ćesić Rojs (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Ljubo Ćesić Rojs (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ljubo Ćesić Rojs ulazi u bitku za šefa HDZ-a.


Ljubo Ćesić Rojs za Dnevnik Nove TV je potvrdio kako će se kandidirati za predsjednika HDZ-a na predstojećim stranačkim izborima.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković o inicijativi oporbe: "Ucjenjivači su ostavljeni izvan većine i sad se međusobno glođu tezom o dubokoj državi" Sjednica Vlade, ilustracija Plenković: ''Ako se nastavi trend, tijekom vikenda ćemo vidjeti što s mjerama nakon 1. veljače''

U  telefonskom razgovoru poručio je kako će biti "čvrste ruke" te će "vratiti HDZ Tuđmanu".

Podsjetimo, prije nekoliko dana ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman je na upit o mnogo pretendanata na mjesto predsjednika HDZ-a napomenuo kako je "demokratsko pravo svugdje u demokratskom svijetu da bude što više osoba koje pretendiraju na mjesto predsjednika".

"Ja poduprem predsjednika vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića", istaknuo je. To su vaše tvrdnje, rekao je na novinarsko pitanje traje li u HDZ-u od sinoć "bratobilačkirat". Nema drame, u HDZ-u ima mjesta za svakoga, poručio je.

Karlo Ressler pak na pitanje koji je njegov favorit na unutarstranačkim izborima koji bi se trebali održati u HDZ-u, Ressler, nije dao konkretan odgovor.

"Sad ulazimo u te izbore, oni još nisu služeno raspisani. Ovo je proces u kojem ćemo puno razgovarati. Za mene je bitno da imamo jasan smjer stranke i koji će ljudi predstavljati svaku od ovih komponenata i da nastavimo s modernizacijom", rekao je.