Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pješčani otok iz snova

Nizak vodostaj Dunava otkrio spektakularne prizore: "Niti jedno mjesto u Hrvatskoj se s tim ne može mjeriti"

Aktualno Galerija Vukovarska ada - 1 Vukovarska ada - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarska ada - 2 Vukovarska ada - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarska ada - 3 Vukovarska ada - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vukovarska ada - 4 Galerija 1/4 >>
Nizak vodostaj Dunava otkrio je nove, nepregledne sprudove i uvale na popularnoj Vukovarskoj adi. Spektakularne prizore s popularnog kupališta donosi novinarka Marina Bešić Đukarić za Dnevnik Nove TV.

Spektakularni prizori na Vukovarskoj adi rezultat su niskog vodostaja Dunava. "Bile smo na putovanju kroz Rumunjsku, devet dana Rumunjske i Srbije i sad na povratku smo odlučile stati u Vukovar. Trebale smo u Budimpeštu, ali smo završile ovdje i oduševljene smo. Ovo nam je vrh cijelog putovanja, Vukovar je top", rekle su Iva i Ivana, gošće iz Zaprešića s kojima je razgovarala Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV. 

Pješčani otok s druge strane grada i dosad se ubrajao među 10 najljepših riječnih plaža u Hrvatskoj. "Preko puta se vidi centar grada, na dlanu je centar grada i mislim da se time ne može mjeriti niti jedno mjesto u Hrvatskoj", rekao je Josip Paloš iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Vožnje preko Dunava su besplatne. S jedne na drugu stranu obale čamci plove cijeli dan. "Nas ima četvorica vozača, to bude po sto tura tamo i nazad, ustvari tamo i treba sve vratiti nazad", rekao je vozač čamca Marijan Mlinarić.

Pročitajte i ovo Poziv na prosvjed (Foto: Za radnički Karlovac) Narušavanje prirodnih bogatstva Karlovčani u strahu zbog najave gradnje hidroelektrane na Korani, odzvonilo poznatom kupalištu?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna intervenirala policija Incident na poznatom kupalištu u Puli: "Treba se utvrditi što se točno dogodilo, je li bilo uključeno kakvo oružje ili ne"

Ljeto na Adi uvijek je nepredvidivo, no ove sezone sve se posložilo. "Nakon pet godina, evo, konačno se spojilo vrijeme i vodostaj, ako sam dobro jutro vidio – mislim da je minus 7 i temperatura vode je 26", dodao je Mlinarić.

Nije samo temperatura vode slična moru. Baš kao i na Jadranu, i ovdje se može kampirati ili usidriti vlastitim plovilom. "Došao sam s društvom malo se zabavit, nedjelja je, ne radimo i eto", rekao je posjetitelj Zdravko. "Imaju terene odbojkaške, sve je izvrsno, nije ni tolika gužva, brodovi nas prevoze iz grada, izvrsno", dodao je Borna, posjetitelj iz Vinkovaca.

Vukovarsku adu održava i ljetovanje na njoj koje organizira Grad Vukovar.
"Uloženo je pa i do pola milijuna kuna kako bi naši građani, ali ne samo naši građani nego ljudi dobre volje i namjernici mogli uživati u adi", dodao je Paloš. A ove godine ada je nikad veća i pruža sve – od hladovine u šumi do vrućeg pijeska kojemu se ne vidi kraj.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene