Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liste predali Udružena ljevica i Boris Mikšić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) danas je kandidacijske liste za predstojeće parlamentarne izbore predalo izaslanstvo Udružene ljevice, te u ime neovisne liste njezin nositelj Boris Mikšić.

U ime koalicije lijevih stranaka (Akcija socijaldemokrata Hrvatske, Hrvatska radnička stranka, Zelena stranka, Jadranski socijaldemokrati i Demokratska stranka žena) izborne je liste za svih 12 izbornih jedinica predao čelnik ASH Zlatko Klarić koji je i premijerski kandidat Udružene ljevice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glumac kandidat za predsjednika Slika nije dostupna Osijek: Boris Mikšić predstavio svoju nezavisnu listu

Klarić je novinarima izjavio da Udružena ljevica "očekuje dosta" od izbora, jer poziva na promjene koje su, kaže, Hrvatskoj potrebnije nego ikada.

Te su promjene, ističe, oduzimanje nezakonite stečene imovine, pošteno i korektno vraćanje umirovljeničkog duga, zaustavljanje siromaštva, te oduzimanje privilegija političarima, poput ukidanja zastupničkih mirovina.

Klarić je rekao da se hrvatska ljevica nije uspjela u cijelosti
udružiti, a razlog tomu vidi i u činjenici da je, kako je rekao, nekim pojedincima s ljevice osobni interes iznad javnog.

Boris Mikšić, nositelj neovisne liste koja izlazi u IV. izbornoj
jednici, kazao je kako očekuje da će njegova lista na izborima
ostvariti približno jednak rezultat kao na prošlim predsjedničkim izborima kada je Mikšić osvojio 18,5 posto glasova.

"Postigli smo 18,5 posto glasova na predsjedničkim izborima pa se nadamo da ćemo to i ponoviti, a ako ne, neka narod odluči", rekao je Mikšić novinarima.

Najavio je žestoku borbu protiv korupcije, uvođenje novih
tehnologija, te podizanje standarda u Slavoniji i Baranji na europsku razinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene