Lista za Rijeku komentirala je izjave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je u govoru u Washingtonu izjavila kako je svojevremeno navijala i za Hajduk i za Dinamo, no da je Rijeka u neka ranija vremena bila rezervni klub srpskim klubovima.

Galerija


Lista za Rijeku je izjave Predsjednice nazvala lažima, te navela kako ona više nije njihova predsjednica.

Vezani članci Zoran Milanović Trenutak u kojem je Milanović zaboravio protokol: "Ustvari, ja ne znam gdje idem sad" Poljubac za kraj Po čemu će građani pamtiti Grabar-Kitarović? Jedni ističu kako je bila prva žena na čelu države, a drugi se prisjećaju nogometne utakmice i njezinih vokalnih nastupa

Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

"Nakon zadnjih izjava Kolinde Grabar Kitarović o njezinom navijanju i klubovima za koje je navijala za vrijeme bivše države te Nogometnom klubu Rijeka kao rezevnom srpskom klubu, moramo se zapitati gdje je obraz predsjednici Republike?

Takve laži netko tko obnaša funkciju predsjednika Republike ne bi nikada smio izgovoriti niti o klubu i bilo kojoj organizaciji, a ponajmanje o najpopularnijem sportskom kolektivu grada i kraja odakle Kolinda Grabar Kitarović dolazi.

Navikli smo da u zadnje vrijeme HDZ-ove političarke sramote Rijeku. Sada je Kolinda Grabar Kitarović, kao HDZ-ov kadar u mirovanju, otišla korak dalje u podcjenjivanju i vrijeđanju povijesti HNK Rijeke, ali i samog grada i regije.

Kolinda Grabar-Kitarović svrstala se u špalir tzv. riječkih HDZ kadrova koji su u zadnja tri desetljeća obnašali odgovorne funkcije u državi, ali su se sramili svojeg grada i regije zato što drukčije politički diše od ostatka države.

O kakvim se beskarakternim osobama radi možda je najbolje ne govoriti nego jednostavno pozvati sve naše birače, sve Riječane i građane Kvarnera da na predstojećim predsjedničkim izborima svakako izađu na birališta i ne biraju Kolindu Grabar Kitarović za predsjednicu RH jer ona za nas više i nije predsjednica", navodi Lista za Rijeku u priopćenju.