Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prve reakcije

Obersnel oštro po Predsjednici zbog izjave da je NK Rijeka bila rezervni srpski klub: "Pa koliki je taj rezervoar gluposti?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osvrnula se na svoj govor u Washingtonu, gdje je u subotu primila nagradu Fullbright za životno djelo. Društvenim mrežama šire se reakcije na njezine riječi.

"Nakon što je iz željezne zavjese s crvenim pasošem otišla na školovanje u SAD, KGK je danas izvrijeđala NK Rijeka kao rezervni srpski klub. Pa koliki je taj rezervoar gluposti? Gdje je kraj?" napisao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel (SDP) na Twitteru.

Pročitajte i ovo Voditelji Dnevnika Nove TV, Romina Knežić i Petar Pereža Jedan odbio, drugi pristao Propustili veliku priliku - čelnici najvećih stranaka nisu iskoristili poziv Dnevnika Nove TV: "Ja sam jedva čekao" Čelnik SDP-a Peđa Grbin Sasuo po Plenkoviću Grbin na posljednjem skupu: "U srijedu birate između korupcije i laži i Rijeke pravde, trećeg nema"

Njegov stranački kolega Peđa Grbin na Facebooku je napisao: "Ovo je bio toliko lijep vikend da sam mislio ignorirati njezine verbalne izlete, ali ovo je stvarno vrh vrhova. Pa što joj je, za boga miloga, NK Rijeka skrivila?!?! U vremenima o kojima govori Rijeka je tukla Real 3:1."

Na riječi Kolinde Grabar-Kitarović osvrnula se i HDZ-ovka iz Rijeke Ivona Milinović. "Rijeka je bila, jest i ostat će hrvatski grad. NK Rijeka je bila, jest i ostat će hrvatski klub. Rezervna momčad Rijeka nikada nije bila ikome - niti domaćim, a bogami svakako ne klubovima neke tamo druge države", napisala je Milinović na Facebooku. 

Danko Švorinić, vijećnik Liste za Rijeku u riječkom Gradskom vijeću, samo je kratko komentirao na Facebooku riječima: "Kolinda, sramota regije cijele!"

Nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić osvrnuo se na više izjava Predsjednice. "Kolinda je predložila da se uvede tjedan dana bivše Jugoslavije. Zatim je rekla da bi ona od toga profitirala jer bi svi koji nešto kažu protiv nje završili na Golom otoku. Nije mi jasno zašto bi drugi završili na Golom otoku, a ne ona? Zar stalno ne govori o tome kako joj je teško bilo u Jugi? Zašto se u Jugi ne smije govoriti protiv Kolinde i zašto bi ona 'profitirala' od hapšenja drugih?

Saznali smo da joj je bilo žao što nije uzela oružje u ruke za vrijeme Domovinskog rata, a sada saznajemo da žali što nije predsjednica Jugoslavije, makar na tjedan dana", napisao je na Facebooku Vučetić.

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović navela je da je svojevremeno navijala i za Hajduk i za Dinamo. No smatra da je Rijeka u neka ranija vremena bila rezervni klub srpskim klubovima. "Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka u to vrijeme bila je nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu i oni domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su najviše u Hajduk, nešto malo u Dinamo", kazala je Grabar-Kitarović.

Osim toga, poručila je u nedjelju prisutnim novinarima: "Neka me, molim vas, nitko ne uvjerava u život kakav nije bio. Svi smo to prošli u bivšoj Jugoslaviji, svi znamo kako je bilo, svi znamo kako je bilo putovati s tom crvenom putovnicom, kakva ste poniženja doživljavali, što je značilo plaćati depozite i tako dalje. Ako je itko nostalgičan za bivšom Jugoslavijom, idemo uvesti tjedan dana bivše Jugoslavije. Znate tko će najviše profitirati? Ja osobno. Jer ako kažete bilo šta protiv mene, završit ćete na Golom otoku", dodala je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene