Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar financija Slavko Linić izrazio je danas uvjerenje da će dioničarski ugovor s MOL-om biti promijenjen na zadovoljstvo obiju strana.


Linić je izjavio kako smatra da će novonastale okolnosti oko presude Ivi Sanaderu pomoći MOL-u da shvati kako će vlada inzistirati na tome i da nema potrebe gubiti vrijeme čekajući konačnu presudu.

Ti pregovori već su u tijeku, nisu lagani i traju dugo, ustvrdio je Linić u emisiji Hrvatskoga radija, podsjetivši da vlada cijelu ovu godinu raspravlja o tome da bi htjeli promijeniti dioničarski ugovor. Neovisno o samoj presudi Vlada nije zadovoljna s tim ugovorom i vjerujem da će on biti predmet izmjena i dopuna te zaključen na obostrano zadovoljstvo, dodao je.

Vezani članci Automobil u Zadru visio s mola za vezivanje čamaca - 5 Otkriven uzrok nesvakidašnje nesreće: Vozačica ostala zarobljena u automobilu koji je visio s drvenog mola pa – dobila kaznu Zgrada Ine (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Vlada pokrenula dubinsko snimanje Ine, očekuju se informacije o vrijednosti tvrtke

>> MOL o presudi: Ovaj slučaj ima više veze s politikom u Hrvatskoj

Po njegovim riječima, Vlada kao 44-postotni vlasnik dionica INA-e inzistira na ulaganjima u plinski biznis ili u naftne bušotine u Hrvatskoj, a zanima je i rad obaju rafinerija, širenje tog dijela proizvodnje s ponudom na slovenskom tržištu, hrvatskom dijelu Bosne i Hercegovine.

To je politika vlade vezana za budućnost INA-e, i dalje ćemo pregovarati s MOL-om kao strateškim partnerom u Ini neovisno o presudi, dodao je. Sanader je u utorak nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora, među ostalim, i izbog primanja pet milijuna eura mita od čelnika MOL-a Zsolta Hernadija, u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u INA-i toj mađarskoj naftnoj kompaniji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook