Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opleo po premijeru

Žestoki oporbenjak Linić: Milanović je neodgovoran jer nije ništa pokušao napraviti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednako kao što je energično obavljao posao ministra, Linić se 'bacio' na posao i u saborskim klupama.

Slavko Linić, koji je zbog sukoba s predsjednikom stranke i premijerom Zoranom Milanovićem smijenjen s mjesta ministra financija a onda i izbačen iz SDP-a, u Saboru je danas glasao protiv novih ministara, Vedrana Mornara i Siniše Varge. Na pitanje novinara znači li to sada da će biti oprorba, Linić je odgovorio:

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate"

'Ja sam osoba koja će za svaki kvalitetan zakon biti na strani predlagača, odnosno Vlade, ali isto tako mislim da napuštanje Plana 21, zbog kojeg smo se okupili, nije dobro. No, s obzirom da ne očekujem velike pozitivne aktivnosti i djelovanje Zorana Milanovića, sigurno ću više biti oporba nego onaj koji će ga podržavati.'

Linić tvrdi da je Kukuriku koalicija skroz odustala od Plana 21 i reformi. Isto tako, bivši je ministar financija, ocijenio kako je premijer, sa predsjednikom NO Ine, najodgovorniji za to što se ništa nije promijenilo u Ini i što pregovori s MOL-om nisu gotovi.

Linić: Premijer je izabrao najgore vrijeme za rekonstrukciju Vlade

'Premijer Milanović je neodgovoran jer se nije pokušalo napraviti ništa, neovisno o ugovoru koji je potpisao Sanader. Sigurno je da Sanaderova odluka da se Mađarima prepusti Ina bila pogrešna jer se već tada vidjelo da Mađari nemaju namjeru razvijati kompaniju.
Najveća tragedija je da sam bio član Vlade koja nakon dvije godine i sedam mjeseci mandata pregovore s MOL-om nije dovela do kraja', izjavio je Linić.

Ponovio je kako je iz NO Ine maknut na silu.

'Prihvatio sam da premijer kao prva osoba Vlade na sebe preuzme odgovornost. Kako je završilo, vidite i sami. Nema promjena. Jasna poruka MOL-a je da oni žele trgovačku kuću za prodaju derivata, a to je rezultat dvije i pol godine rada ove Vlade i odgovornost Zorana Milanovica', poručio je Slavko Linić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene