Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ličko-senjski župan Milan Jurković objavio je popodne odluku o proglašenju elementarne nepogode uzrokovane poplavom na području naselja Gornjeg i Donjeg Kosinja, Kosinjskog Bakovca, Selišta, Rudinke i Lipova Polja u perušićkoj općini.


Rijeka Lika izlila se iz korita nizvodno od brane Kruščice i poplavila lokalne prometnice te uzrokovala materijalne štete na infrastrukturi, stambenim i gospodarskim objektima. Štete će procijeniti posebno povjerenstvo. Poplavljeno kosinjsko područje prometno je odsječeno već deset dana i jedina veza je čamcima pa je opskrba otežana.

Vezani članci Slika nije dostupna Nezapamćeno razaranje: 137 tornada ubilo 247 ljudi na jugu SAD-a! Slika nije dostupna Poplave i odroni uzeli 14 života u Brazilu

>> Opasnost od poledice u Lici i središnjoj Hrvatskoj

Na tom su području na snazi redovite mjere obrane od poplave, a djelatnici Hrvatskih voda i općinski stožer za obranu od poplava na terenu prate prilike. Stanje otežava obilna kiša koja u Lici pada od jutra pa je dotok rijeka Like i Novčice u akumulacijsko jezero Kruščicu 220 prostornih metara u sekundi. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju