Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potreban oprez

Opasnost od poledice u Lici i središnjoj Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U većem dijelu zemlje pada kiša, a zbog niskih temperatura u Lici i središnjoj Hrvatskoj postoji opasnost od poledice.

Pročitajte i ovo Orkanska bura Stanje Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sva vozila, zbog orkanske bure prekinute brojne trajektne linije Ilustracija Oprezno na cestama Upaljeni meteoalarmi: Olujna bura, snijeg i poledica označili dolazak pravog zahladnjenja

Poledica je posebice moguća na dionici autoceste A 1, od Lučkog do tunela Mala Kapela, gdje je brzina vožnje ograničena na 60-80 kilometara na sat, izvijestio je HAK, navodeći kako jak vjetar puše na dionici Skradin-Ravča.

Na cestama u Gorskom kotaru mjestimice ima ugaženog snijega, pa se upozoravaju vozači na dodatan oprez na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Oštrovica i Bosiljevo. HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog vjetra, na dionici Jadranske magistrale između Bakra i Senja zabranjeno je prometovanje za prvu skupinu vozila. U prekidu su trajektne linije Sumartin-Makarska i Drvenik-Sućuraj, te katamaranske linije iz Splita prema Hvaru i Visu. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene