Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrlo, pa čak i ekstremno topao, tako govore prognostičari o proteklom mjesecu rujnu. Temperature su bile više za prosječno od jedan do tri stupnja, a ni naredni nas mjeseci neće razočarati. Možda ne baš vruće, ali očekuje nas u najmanju ruku prosječno topla jesen.


I dok se mnogi pribojavaju sezonske depresije, jesen je počela obećavajuće, bez kiše i iznadprosječno toplo. Građani su podijeljeni. Neki bi radije da je malo hladnije vrijeme, a drugi uživaju u suncu. Prognostičari kažu da je ovo drugi najtopliji rujan od davne 1949. Do tri stupnja topliji od prosjeka. 'Što se tiče kiša možda su bili mnogi i nezadovoljni osobito poljoprivrednici, jer je rujan donio manje kiše nego što je to uobičajeno, U južnoj Dalmaciji primjerice, palo je četvrtina od uobičajene količine oborina u rujnu', kazao je meteorolog Milan Sijerković. 'Jesen će, gledajući je kao cjelinu, biti razmjerno lijepa, barem prosječno topla i prosječno kišna. I to je zapravo ono što je i najljepše', dodao je. 
 

Vezani članci Kiša u Puli, ilustracija - 4 Ljeto kao na klackalici: Stiže nam još jedna silovita promjena vremena, ne spremajte kišobrane Slika nije dostupna Iskoristite lijepo vrijeme: Idućih dana očekuje nas samo sunce!