Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amiotrofična lateralna skleroza u samo nekoliko dana promijenila je život 19-godišnjaka iz Zagreba. Jedina nada mu je sada eksperimentalna operacija transplantacije matičnih stanica u Kini. Za to treba vašu pomoć


Kristijan Horvat (19) iz Zagreba do prije godinu dana bio potpuno zdrav mladić. No, na 18. rođendan dijagnosticirana mu je iznimno teška i progresivna neurološka bolest - amiotrofična lateralna skleroza. Tada je u samo 10 dana postao invalid, oduzete su mu ostale obje ruke te oba stopala. Funkcionalno su još jedino palac i kažiprst desne ruke.

Vezani članci Indijom se širi nova bolest 01 Oporavili su se od koronavirusa, a onda umrli od "crne gljivice": Što dosad znamo o bolesti koja se munjevito širi Indijom Yasmina McGlone (FOTO: Facebook/Yasmina McGlone) Zbog srama nikad nije imala dečka: Preslatka Škotkinja alkoholom skrivala rijedak poremećaj

Bez pomoći majke Slavice ne može ništa, ni hodati, ni jesti, ni obući se pa čak ni govoriti jer je sada već nastala i atrofija jezika te mu prijeti smrt gušenjem. Dijagnoza je potvrđena i u SAD-u, a napredovanje bolesti uspjeli su privremeno zaustaviti alternativnom medicinom, no Kristijan je u međuvremenu obolio i od dermatoloških problema zbog čega je morao prekinuti i s alternativnim liječenjem.

Brođani pokazali veliko srce: Prikupili novac za liječenje Roberta (9)

Jedini spas mu sada predstavlja eksperimentalna terapija transplantacije matičnih stanica u jednoj pekinškoj klinici u kojoj se istoj metodi do sad podvrgnulo 585 pacijenata i u kojoj je postotak uspješnosti 95 %.

Pekinška klinika je Kristijana spremna primiti 26. travnja, ali da bi terapija uspjela prvo se moraju sanirati dermatološki problemi. Njih će riješiti u rovinjskom centru za regenerativnu medicinu ME-DENT. Tamo će biti podvrgnut fitoterapiji, neurorevitalizaciji, imunomodulaciji, imunosupstituciji, detoksikaciji organizma te terapijskom jahanju.

Kristijanu je za liječenje potrebno 40.000 eura. Ukoliko možete pomoći učinite to na dolje navedeni broj računa.

Kristijan Horvat
Zagrebačka banka: 2360000-3115715481

Za uplate iz inozemstva:
2360000-3239682806
IBAN: HR9723600003239682806
SWIFT ZABAHR2X

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook