Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna akcija

Brođani pokazali veliko srce: Prikupili novac za liječenje Roberta (9)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacijski odbor humanitarne akcije "Roberto treba našu pomoć" brojnim aktivnostima uspješno je završio prikupljanje sredstava neophodnih za operacije i liječenje u inozemstvu devetogodišnjeg Brođanina Roberta Gere.

O tome su danas izvijestili novinare na završnoj konferenciji za medije, te prigodno uručili zahvalnice svima onima koji su doprinijeli da se akcija privede kraju. Zahvaljujući nesebičnoj dobroti nekolicine ljudi koji su organizirali humanitarnu akciju i brojnim ljudima velikog srca koji su izdvojili novčana sredstva, te na taj način pomogli Robertu i njegovoj samohranoj majci Sanji, već za 11. prosinca dogovoren je termin prve operacije.

Pročitajte i ovo Stanovnici Gaze - 2 Najgore na sjeveru Sve veća kriza u pojasu Gaze: Palestinci umiru od gladi, Izrael ne odustaje od vojne operacije Brod humanitarne pomoći kreće s Cipra Stanovnici Gaze gladuju Humanitarna pomoć odaslana morskim putem: "300 kamiona s hranom trebalo bi ući u Gazu svakog dana"

Roberto Gere učenik je 3.razreda Osnovne škole "Antun Mihanović" i od rođenja boluje od cerebralne paralize. Zbog toga je vezan za kolica i stalnu tuđu pomoć. Početkom godine ukazala se mogućnost operacija u Rusiji kojima bi se Robertovo stanje znatno poboljšalo. Ovaj vedar i temperamentan dječak do sada je prošao brojne terapijske programe i njegovo je zdravstveno stanje na sreću mnogo bolje, no potrebno je još nekoliko operacija kako bi Roberto stao na svoje noge.

Ispunili smo cilj

'U trenutku kada je Robertu zatrebala pomoć vrlo brzo smo se dogovorili da pokrenemo sve što možemo pokrenuti i da što prije osiguramo sredstva koja su potrebna za operacije. Danas s ponosom i uistinu velikim osjećajem zadovoljstva možemo reći kako smo svoj cilj ispunili, te Robertu i njegovoj majci Sanji reći da smo prikupili dovoljno sredstava za liječenje. Tijekom perioda u kojem smo prikupljali sredstva bilo je nekoliko akcija i aktivnosti. Krenuli smo od toga da sredstava osiguramo na najjednostavniji način za koji smo mislili da možemo.

Prvi potez je bio logičan, Udruga osoba s invaliditetom 'Loco-Moto' čiji je Roberto član, odmah se uključila u aktivnosti akcije i animirala ostale. U startu je dogovoreno da će sav dio novca koji eventualno preostane, automatski biti prebačen na račun udruge za druge humanitarne aktivnosti. U ovom trenutku još ne znamo precizno koliko će novca trebati za operaciju, no sigurni smo da će biti dovoljno', kaže Tomislav Goll, dopredsjednik Udruge osoba s invaliditetom 'Loco-Moto'.

U akciju su se uključile mnoge slavonskobrodske udruge, sportski i plesni klubovi, glazbenici, pojedinci i volonteri. U humanitarnim aktivnostima tijelom prikupljanja sredstava za malenog Roberta Brođani su trčali, biciklirali, plesali, pjevali, pisali, prodavali bedževe, ali i molili se. Na kraju akcije i ostvarenog izvrsnog rezultata organizacijski odbor svima se zahvalio i pojedinačno podijelio zahvalnice. Za Robertovo liječenje prikupljeno je gotovo 170 tisuća kuna.

'Hvala od sveg srca svakom sugrađaninu, svakom pojedincu u Hrvatskoj i inozemstvu i svim dobrim ljudima koji su se od prvoga dana uključili u akciju i odlučili pomoći. Mnogi su nam pomogli u skladu sa svojim mogućnostima, a svaka pomoć nam je velika i dobrodošla. Zahvaljujući vašoj dobroti, humanosti i osjećajnosti Roberto je dobio priliku za bolju i kvalitetniju budućnost. Na tome smo vam neizmjerno zahvalni',  rekla je Robertova majka Sanja. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene