Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova kritika premijera

Lesar: Milanović se grubo miješa u ovlasti Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar danas je premijera Zorana Milanovića prozvao za grubo miješanje u ovlasti parlamenta, ističući kako je odluka da se Željku Rohatinskom ne produlji mandat na čelu HNB-a donesena u Vladi, a ne u Hrvatskom saboru koji po zakonu imenuje guvernera središnje banke.

'Pitanje neproduljivanja mandata sadašnjem guverneru je bilo objavljeno u izvršnoj vlasti, a ne u parlamentu koji je nadležan za to. To je grubo miješanje ovlasti Milanovića prema Saboru', izjavio je Lesar novinarima u Saboru.

Kao 'nastavak traljave situacije u Saboru' označio je i parlamentarnu proceduru predlaganja novog guvernera HNB-a, jer su vladajući klubovi, istaknuo je, kandidaturu Borisa Vujčića za novog guvernera poslali prije otvaranja službene procedure.

'Nakon protesta oporbe, antidatirali su javni poziv klubovima da predlažu kandidate', kazao je Lesar.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora

>> Lesar: Naporno mi je tumačiti misli i riječi premijera Milanovića

Sramotnim je ocijenio i da će Sabor o kandidatu za novog guvernera odlučivati bez javnog intervjua na Odboru za financije te na Odboru za izbor i imenovanja.

'To naprosto ne možemo prihvatiti', poručio je Lesar.

Inače, Odbor za financije danas je jednoglasno dao pozitivno mišljenje na prijedlog vladajućih klubova da Sabor kao novog guvernera HNB-a imenuje Borisa Vujčića. (Hina)


Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene