Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđenih nema

Milijunska šteta od požara u svetištu Majke Božje Bistričke, utvrđen i uzrok požara

Požar u svetištu Majke božje Bistričke - 1
Požar u svetištu Majke božje Bistričke - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Požar u svetištu Majke božje Bistričke - 1 Požar u svetištu Majke božje Bistričke - 1 Foto: DNEVNIK.hr Požar u svetištu Majke božje Bistričke - 2 Požar u svetištu Majke božje Bistričke - 2 Foto: DNEVNIK.hr Požar u svetištu Majke božje Bistričke - 4 Požar u svetištu Majke božje Bistričke - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Požar u svetištu Majke božje Bistričke - 3 Galerija 1/4 >>
U požaru u Mariji Bistrici izgorjela su tri gospodarska objekata u Svetištu Majke Božje Bistričke. Požar je izbio kada se zapalila plastična kanta i zahvatila drvene okvire prozora.

U požaru koji je u Mariji Bistrici izbio tijekom noći sa ponedjeljka na utorak uz crkvu Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke  u potpunosti su izgorjele tri gospodarske zgrade, a na jednoj gospodarskoj zgradi krovište.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Marija Bistrica, Javne vatrogasne postrojbe Zabok te Dobrovoljna vatrogasna društva iz Marije Bistrice, Laza Bistričkog i Tugonice-Podgrađe.

Obavljenim očevidom na mjestu događaja koji su obavili inspektori zaštite od požara i eksplozija i vještaci za požare i eksplozije Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed zapaljene plastične kante za otpad od odbačenog neugašenog lampiona, nakon čega se vatra proširila na drveni okvir prozora te na krovišta objekata.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na nekoliko milijuna kuna.

Podsjetimo, rektor svetišta i župnik Domagoj Matošević rekao je kako je u jednoj prostoriji izgorjelo sve osim kipa Majke Božje Bistričke.

"Dečki koji rade u toj prostoriji imali su jedan mali plastični kip koji je, zanimljivo, ostao neoštećen", rekao je župnik Matošević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene