U požaru u Mariji Bistrici izgorjela su tri gospodarska objekata u Svetištu Majke Božje Bistričke. Požar je izbio kada se zapalila plastična kanta i zahvatila drvene okvire prozora.

Galerija


U požaru koji je u Mariji Bistrici izbio tijekom noći sa ponedjeljka na utorak uz crkvu Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke  u potpunosti su izgorjele tri gospodarske zgrade, a na jednoj gospodarskoj zgradi krovište.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Požar u zagrebačkom Zapruđu: Vatrogasci gasili stan pun smeća iz kojeg se širio dim, dvije osobe prevezene u bolnicu Cjepanica Brzom reakcijom spriječio požar, a one su samo promatrale i komentirale

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Marija Bistrica, Javne vatrogasne postrojbe Zabok te Dobrovoljna vatrogasna društva iz Marije Bistrice, Laza Bistričkog i Tugonice-Podgrađe.

Obavljenim očevidom na mjestu događaja koji su obavili inspektori zaštite od požara i eksplozija i vještaci za požare i eksplozije Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed zapaljene plastične kante za otpad od odbačenog neugašenog lampiona, nakon čega se vatra proširila na drveni okvir prozora te na krovišta objekata.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na nekoliko milijuna kuna.

Podsjetimo, rektor svetišta i župnik Domagoj Matošević rekao je kako je u jednoj prostoriji izgorjelo sve osim kipa Majke Božje Bistričke.

"Dečki koji rade u toj prostoriji imali su jedan mali plastični kip koji je, zanimljivo, ostao neoštećen", rekao je župnik Matošević.