Požar na gospodarskoj zgradi Svetišta Majke Božje Bistričke
Požar na gospodarskoj zgradi Svetišta Majke Božje Bistričke Foto: Screenshot

Požar je zahvatio konstrukciju krovišta, stropove i podove, pa su vatrogasci jedino uspjeli spriječiti širenje vatre na okolne objekte.


Požar koji je u noći s ponedjeljka na utorak buknuo u gospodarskoj zgradi uz crkvu u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici je ugašen, potvrdili su za DNEVNIK.hr iz Zagorske JVP. Izgorjela je zgrada u kojoj je bila dvorana te predavaonica za mlade, a ozlijeđenih nije bilo. 

Vezani članci Muškarac preminuo u požaru vikendice - 5 Detalji užasa u Svetom Martinu na Muri: Otkriveno kako je došlo do požara koji je progutao vikendicu u kojoj je pronađeno tijelo Vatrogasci objavili snimku gašenja Vatrogasci objavili dramatičnu snimku: U požaru stana u središtu Zagreba ozlijeđeni 64-godišnjak i jedan gasitelj

Prema riječima zapovjednika Zagorske javne vatrogasne postrojbe Dražena Sinkovića, vatrogasni operativni centar dojavu o požaru zaprimio je oko 2:55, a nekoliko minuta kasnije vatrogasci su stigli na mjesto požara.

"Kad su vatrogasci stigli, požar se već razbuktao. Krenulo se u akciju gašenja i oko 5 sati požar je stavljen pod kontrolu", kazao je Sinković za Hinu.

Na snimci koju nam je ustupila Facebook grupa Policija zaustavlja - Krapinsko-zagorska županija vidljivo je koliko se požar razbuktao. 

6.45 požar na gospodarskim objektima crkve u Mariji Bistrici (3.30h)

Objavljuje Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija u Ponedjeljak, 12. listopada 2020.

Sinković je rekao i da je vatrom bila zahvaćena konstrukcija krovišta, kao i drveni stropovi i podovi te da je jedino što su vatrogasci mogli učiniti bilo spriječiti širenje požara na susjedne objekte.

Dodao je da je izgorjela zgrada u kojoj je bila dvorana te predavaonica za mlade, a prema njegovim procjenama materijalna šteta je velika.

Požar je gasilo tridesetak vatrogasaca s desetak vatrogasnih vozila.