Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika materijalna šteta

Buktinja u Svetištu Majke Božje Bistričke: Izgorjela dvorana i predavaonica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar je zahvatio konstrukciju krovišta, stropove i podove, pa su vatrogasci jedino uspjeli spriječiti širenje vatre na okolne objekte.

Požar koji je u noći s ponedjeljka na utorak buknuo u gospodarskoj zgradi uz crkvu u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici je ugašen, potvrdili su za DNEVNIK.hr iz Zagorske JVP. Izgorjela je zgrada u kojoj je bila dvorana te predavaonica za mlade, a ozlijeđenih nije bilo. 

Pročitajte i ovo Prizor požara U blizini Jakuševca U popodnevnim satima buknuo požar: Zapalio se otpad na livadi Vatrogasci, ilustracija Nastale gužve Požar na zagrebačkom mostu: Zapalio se automobil, vatrogasci izašli na teren

Prema riječima zapovjednika Zagorske javne vatrogasne postrojbe Dražena Sinkovića, vatrogasni operativni centar dojavu o požaru zaprimio je oko 2:55, a nekoliko minuta kasnije vatrogasci su stigli na mjesto požara.

"Kad su vatrogasci stigli, požar se već razbuktao. Krenulo se u akciju gašenja i oko 5 sati požar je stavljen pod kontrolu", kazao je Sinković za Hinu.

Na snimci koju nam je ustupila Facebook grupa Policija zaustavlja - Krapinsko-zagorska županija vidljivo je koliko se požar razbuktao. 

6.45 požar na gospodarskim objektima crkve u Mariji Bistrici (3.30h)

Objavljuje Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija u Ponedjeljak, 12. listopada 2020.

Sinković je rekao i da je vatrom bila zahvaćena konstrukcija krovišta, kao i drveni stropovi i podovi te da je jedino što su vatrogasci mogli učiniti bilo spriječiti širenje požara na susjedne objekte.

Dodao je da je izgorjela zgrada u kojoj je bila dvorana te predavaonica za mlade, a prema njegovim procjenama materijalna šteta je velika.

Požar je gasilo tridesetak vatrogasaca s desetak vatrogasnih vozila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene