Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Uplaćeno tek 27.000 kuna

Kujundžić o Fondu za skupe lijekove: "I farmaceutska industrija trebala bi se senzibilizirati"

Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar zdravstva Milan Kujundžić misli da će u Fondu za skupe lijekove biti više novca kad se mediji "pozitivno uključe".

Ministar zdravstva Milan Kujundžić uoči današnje sjednice Vlade nije mogao izbjeći novinarska pitanja o Fondu za skupe lijekove u kojem su lijekovi koji nisu na listi HZZO-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Ponovo obmanjuje javnost" Udruga Kolibrići optužuje Kujundžića da novac za Spinrazu namjerava potrošiti u druge svrhe Curica sa spinalnom mišićnom atrofijom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 ''Vlada ne želi dati novac'' Kolibrići: ''Lažna obećanja Kujundžića o Spinrazi, niti nakon 20 dana nemamo odgovore''

"To nije fond, to je račun i samo jedan od oblika kojima kao i mnoge druge zemlje u svijetu nastojimo prikupiti dovoljno novca kako bi pacijenti što prije dobili lijek. Vlada će kao i dosad za sve one koji imaju stručnu, znanstvenu i empirijsku indikaciju dati lijekove kao što je dala za neuroblastom i spinalnu mišićnu atrofiju", kaže ministar.

U fond za skupe lijekove zasad je uplaćeno tek 27.000 kuna, dok samo jedna doza lijeka Spinraze košta 640.000 kuna.

"Za sada je to malo novca, ali kada se mediji uključe u pozitivnom smislu, više će ljudi biti senzibilizirano", tvrdi Kujundžić.

Na pitanje zašto farmaceutska industrija ne sudjeluje u liječenju i kako je moguće da jedan lijek bude toliko skup, Kujundžić je odgovorio kako se ta industrija vodi profitabilnošću te da bi i nju trebalo pokušati senzibilizirati.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene