Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok pokušava srušiti premijera Tihomira Oreškovića, Tomislav Karamarko mora se boriti s neistomišljenicima u svojoj stranci.


Govoreći o davanju potpisa za opoziv premijera HDZ-ov Miroslav Tuđman potvrdio nam je da ništa nije potpisao. Više ništa nije želio reći. Nije bio na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a. Svi koji su bili prisutni na sastanku svoj potpis su dali.

Vezani članci Andrej Plenković Jajani, štetočine, licemjeri i komesarke: Ovako izgleda komunikacija HDZ-a na Facebooku Ilustracija Kaos u kafiću! Trojica pijanih muškaraca tukla goste i ženu, napala i policajce: Jednog su gušili, drugi je pucao

'Sve što imam reći – reći ću u stranci', poručio je Tuđman.

Potpise za opoziv nisu dali ni HSS, HSLS, kao ni klub Miana Bandića. Od koalicijskih partnera – potpise su dala dva zastupnika HSP AS-a.

Varaždinski HDZ traži ostavku Tomislava Karamarka

Također, iz varaždinskog ogranka stranke stigao je zahtjev da Karamarko podnese ostavku u Vladi.

Varaždinski HDZ traži ostavku Tomislava Karamarka s mjesta prvog potpredsjednika Vlade, rekao je u utorak na konferenciji za novinare predsjednik varaždinske organizacije te stranke Damir Habijan koji tvrdi da je to jedini izlaz iz trenutne loše političke situacije na nacionalnoj razini.

"Događaj koji je obilježio, ne samo današnji dan već i nekoliko proteklih tjedana u Republici Hrvatskoj, je situacija koja se tiče Vlade RH-a, odnosno problema u njezinom funkcioniranju. Vidjeli ste prije sat vremena da će se pokrenuti opoziv premijera Tihomira Oreškovića. Vrlo jasan je stav Predsjedništva HDZ-a Varaždin da je jedino rješenje krize, ono što su neki članovi HDZ-a već ranije rekli - da prvi potpredsjednik Vlade podnese ostavku", poručio je Habijan.

Naglasio je da je to njihov stav i da nisu željeli čekati da se cijela situacija razriješi, nego su htjeli jasno, već sada reći, koje je po njima rješenje postojeće situacije. Mišljenja je da nikakvo preslagivanje većine u Saboru ili eventualni novi izbori nisu opcija.

Na pitanje novinara kakav je stav županijske organizacije, Habijan je odgovorio da to treba upitati županijsko vodstvo. Također, ne zna ni jesu li dvojica saborskih zastupnika HDZ-a iz Varaždinske županije, Anđelko Stričak i Josip Križanić, dali svoj potpis za najavljeni opoziv Oreškovića.

Na dodatno pitanje zna li za njihov stav središnjica stranke i očekuje li eventualne sankcije, Habijan je istaknuo da sve lokalne organizacije imaju određenu autonomiju.

Ponovio je da su htjeli jasno reći svoj stav, a što se tiče eventualnih sankcija, kaže da ništa nije nemoguće.

Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević komentirao je zahtjev varaždinskog HDZ-a za ostavkom Tomislava Karamarka rekavši kako mu je žao da neki ljudi u HDZ-u i na lokalnoj razini ne prepoznaju odgovornost političkog trenutka. "Koliko sam obaviješten imali su jedan poluprivatan sastanak i očekujem njihove ostavke", poručio je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju