Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijete im blokade

Dobavljači Agrokora: ''Novac koji smo dobili nam još nije dao malo zraka''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko je točno dobavljača dobilo novac zna Andrija Jarak, koji je ispred Agrokorovog tornja razgovarao s Tihomirom Jajićem iz Udruge dobavljača.

Vatrogasne mjere Vladinog povjerenika ipak su dale kakav-takav učinak. Nakon šest mjeseci mali dobavljači ipak su dobili dio novca, kojim mogu platiti barem dio dugovanja. O svemu smo razgovarali s Tihomirom Jajićem iz Udruge dobavljača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove brige za koncern Ljeto koje bi trebalo spasiti Agrokor od propasti možda se nikad ne dogodi Slika nije dostupna Prikrivena politička poruka?! Oko Agrokora najavljen sastanak u Beogradu, iz Hrvatske nitko nije pozvan

Koliko su mali dobavljači dobili novca i koliko im je smanjen dug?

Od 375 milijuna kuna, koliko je otišlo prema našim okvirnim ocjenama, mali OPG-i su dobili između 250 i 300 milijuna kuna, što znači da nam je smanjen dug za nekih 15-20 posto, koji je kasnio do 1. travnja.

Ramljak kaže da mu je ovaj kredit od 80 milijuna kuna dao malo zraka. Imate li i Vi malo zraka?

Ova sredstva koja su sjela na račun bit će dovoljna da se pokrije dug prema državi na ime doprinosa i na ime poreza, no još uvijek čekamo onaj preostali dio do 20 posto, jer ovo još nisu sredstva koja su nam dala zraka.

Što je s isporukom robe? Jeste li nastavili s isporukom robe?

Mi smo odmah u ponedjeljak nakon dogovora u Koordinaciji, nastavili s isporukom robe prema Konzumu i isto s isporukom nastavljamo sve dok se bude držalo okvirnih dogovora koje smo i postigli te dok se navedena roba bude plaćala u rokovima koje zakon propisuje.

Pritišću li vas banke zbog vaših dugova?

Dosta. Posebno one velike, zbog regresnih mjenica i dobavljači su u svakodnevnoj prijetnji da budu pod blokadom računa, a to nažalost utječe i na kooperante s kojima oni surađuju.

Je li potpisan sporazum između dobavljača i banaka o plaćanju mjenica i tko će to plaćati?

Trenutno još uvijek nije. Očekujemo to u utorak ili srijedu. Regresne mjenice moraju platiti oni koji su ih dužni platiti, a to je Konzum. Za kraj bi samo pozvao sve građanke i građane da za Uskrs kupuju na lokalnim OPG-ovima te da nam na taj način i malo pomognu proći ovo krizno razdoblje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene