Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prikrivena politička poruka?!

Oko Agrokora najavljen sastanak u Beogradu, iz Hrvatske nitko nije pozvan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovije stanje u Agrokoru za Vijesti Nove TV analizirao je reporter Andrija Jarak, koji prati sva događanja vezana za posrnuli koncern.

Posljednje informacije sa Zagrebačke burze kažu da su dionice Leda, Jamnice i Belja u laganom porastu, što je dobra vijest nakon nekoliko dana izuzetnog pada. S druge strane, isplata dobavljačima ide uobičajenim tempom, a novac je sukladno planu prebačen u sustav Agrokora, koji potom plaća male dobavljače, obiteljska gospodarstva i srednja poduzeća.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Novinar Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) do kuda se došlo Andrija Jarak o istrazi u aferi Agrokor: "Tri su kraka, a ključ je u financijskom nalazu iz inozemstva"

Naravno, sve se to odvija pod strogim nadzorom vjerovničkog vijeća i Ante Ramljaka, Vladinog izvanrednog povjerenika.

Sam Ramaljak u petak je ponovio kako nema ništa protiv tog da Slovenija štiti svoje interese i donese takozvani lex Mercator te da stave svojeg povjerenika.

No, zanimljiva vijest stiže iz Beograda, gdje bi se iduće srijede trebao održati sastanak oko Agrokora, na koji zasad nije pozvan nitko od predstavnika iz Hrvatske, ali su pozvani ministri gospodarstva iz ostalih zemalja u susjedstvu.

Očito je i tu riječ o nekoj prikrivenoj političkoj poruci iz Srbije prema Hrvatskoj.

Isto tako doznajemo da će Ministarstvo poljoprivrede od utorka početi isplaćivati poticaje te na taj način početi ublažiti posljedice ove velike krize u Agrokoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene