Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija "Nana"

Kriminalist Željko Cvrtila: "Ovo je ogromna zapljena, toliko se kokaina u godinu dana potroši u Zadru"

Kriminalist Željko Cvrtila u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Kriminalist Željko Cvrtila u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kriminalist Željko Cvrtila u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kriminalist Željko Cvrtila u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kriminalist Željko Cvrtila u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
U kontejneru u riječkoj luci danas je pronađeno 100 kilograma kokaina, koji je stigao iz Južne Amerike. U sklopu jedne od većih zapljena kokaina u hrvatskoj povijesti uhićeno je osam osoba, od kojih njih šestero iz Hrvatske.

Akciju svjetskih razmjera s golemom količinom zaplijenjene droge u Dnevniku Nove TV komentirao je kriminalist Željko Cvrtila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi"

„Ovo je velikih uspjeh i treba pohvaliti rad hrvatske policije. Naravno da je ovo jedna od najvećih zapljena. Usporedbe radi, 2013. je napravljeno istraživanje koje je zahvaljujući analizi otpadnih voda pokazalo da se godišnje u Zadru potroši oko 105 kilograma kokaina“, kaže Cvrtila.

Ističe kako je riječ o kompleksnoj međunarodnoj akciji i policijskoj suradnji.

Cvrtila poručuje kako je policijski posao sigurno olakšala činjenica što su znali za kontakte prvoosumnjičenog te da inicijalna informacija vjerojatno nije išla od hrvatske strane, već od DEA-e.

Objasnio je kako se ovakve akcije čuvaju kao najstroža tajna. „Vrlo mali broj ljudi se nastoji inkorporirati u takve akcije. Stožer je bio u samom vrhu policije, najčešće su samo dva odjela uključena. Akcije se nazivaju kodnim imenima tako da kad se o njima razgovara na kolegijima, mnogi ni ne znaju o čemu se radi“, kaže Cvrtila.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene