Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika potraga

Kriminalist o splitskoj pucnjavi i bjeguncima: "Puno toga upućuje na to da se radi o opasnim momcima. Mogao bi biti obračun"

Aktualno Galerija Tonći Prodan, stručnjak za sigurnost Tonći Prodan, stručnjak za sigurnost Foto: DNEVNIK.hr Potraga za napadačima - 1 Potraga za napadačima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Potraga za napadačima - 2 Potraga za napadačima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Potraga za napadačima - 3 Potraga za napadačima - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Potraga za napadačima - 4 Galerija 1/8 >>
Split je pod opsadom policije. Traga se za četvoricom opasnih ljudi. Osumnjičeni su za pokušaj ubojstva poznatog im pripadnika krim-miljea.

Split je već više od 24 sata pod opsadom policije. Svim raspoloživim snagama pokušavaju ući u trag četvorici muškaraca. Sumnjiče ih za pokušaj ubojstva 36-godišnjaka.

Bjegunci su otprije poznati policiji. "Ne možemo prejudicirati, ali puno toga upućuje na to da se radi o opasnim momcima. Među njima ima recidivista - ljudi koji su bili osuđeni na zatvorske kazne ubojstva, pokušaja ubojstva, pripadanja kriminalnim skupinama. U svakom slučaju puno verzija upućuje na takav jedan rasplet koji bi mogao biti obračun", reko je kriminalist Tonći Prodan.

Ranjeni muškarac je u bolnici i izvan je životne opasnosti. Čuva ga policija. Neslužbeno se doznaje da je tijekom napada nosio pancirku, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sara Tomašković. Očevid je završen - ali potraga se nastavlja.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, reporter Potraga u tijeku Građani u strahu nakon pucnjave u Splitu, reporter Dnevnika Nove TV: "Posljedice su mogle biti kobne"

Jerko Kurevija, glasnogovornik PU splitsko-dalmatinske, rekao je da i dalje tragaju za četvoricom muškaraca. "Pozivamo građanima koji raspolažu saznanjima da dođu u policijsku postaju ili nazove 192", rekao je Kurevija u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Ivanom Čorkalom.

Nijednu neslužbenu informaciju nije mogao potvrditi. "Split je siguran grad, iako je ovaj događaj došao u centar pažnje medija i javnosti. U ovoj godini je ovo prvi pokušaj ubojstva, nismo zabilježili ubojstva. U prošloj godini na području Splita imamo evidentirano jedno ubojstvo - koje je razriješeno i sedam pokušaja ubojstva u kojima nije korišteno vatreno oružje", naveo je Kurevija.

Kurevija je kazao da ga ne bi iznenadilo da se osumnjičeni sami predaju policiji, ali da će svejedno intenzivno tragati za njima. 

Više o pucnjavi u Splitu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene