Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pucnjava u Splitu

Tko je četvorka koju traži policija: Jedan je bejzbolskom palicom zatukao mladića, drugi je poznati boksač

Lica s tjeralice u Splitu
Lica s tjeralice u Splitu Foto: Tom Dubravec/PU splitsko-dalmatinska/Cropix
Policija je na širem splitskom području cijelu noć tragala za četvoricom muškaraca koje se dovodi u vezu s pucnjavom u kojoj je propucan 36-godišnjak.

Još uvijek nisu pronađena četiri muškarca osumnjičena da su sudjelovala u pucnjavi u Splitu u kojoj je ozlijeđen 36-godišnjak. 

Pročitajte i ovo Ubijeni policajci u Sjevernoj Karolini ubijen i napadač Četvero policajaca ubijeno, četvero ranjeno: Došli su uhititi zločinca, a onda je na njih otvorena vatra Pucnjava u Charlotteu Sjeverna Karolina Pucnjava u SAD-u: Na policajce na zadatku otvorena vatra, trojica ranjena, jedan ubijen?

Cijelu noć trajala je potraga, koja će biti nastavljena i tijekom dana, a policija postupa i na temelju dojava građana, rekli su Hini u policiji.

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska sinoć je objavila fotografije četvorice muškaraca, a građane je pozvala da, ako imaju saznanja o tim osobama ili gdje bi se oni mogli nalaziti, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu telefonski broj 192.

Dojavu o pucnjavi u ulici Put Skalica policija je dobila jučer popodne.

Lokalni mediji naveli su da je u pucnjavi ranjen Josip Čubelić zvani Čuba, koji je svojedobno osuđen za pokušaj ubojstva Aleksandra Dimitrova zvanog Aco Rus.

Dvojica muškaraca za kojima se traga rodbinski su povezana, radi se o stricu Jerku Radiću i nećaku Alenu Radiću, a druga dvojica su Ante Varnica i Nenad Petrak, piše Slobodna Dalmacija.

Lica s tjeralice u Splitu Traže se osobe s fotografije (Foto: PU splitsko-dalmatinska)

Jerko Radić je sportski direktor nogometnog kluba Uskok iz Klisa i sportski menadžer. U policijskim evidencijama pojavio se s 19 godina nakon što je zajedno s Robertom Vlaićem ispred diskoteke "Shaekspeare" u Splitu bejzbolskom palicom nasmrt zatukao 20-godišnjeg Ivana Perkovića.

Jerko Radić osuđen je tada na devet godina. 

Uhićen je 2010. godine kao pripadnik organizirane narkoskupine iz Rijeke, čiji su članovi uhićeni u nekoliko hrvatskih gradova.

Lica s tjeralice u Splitu Traže se osobe s fotografije (Foto: PU splitsko-dalmatinska)

Sa svojim nećakom Alenom Jerko je iznimno vezan jer mu je to sin starijeg brata, koji je poginuo u prometnoj nesreći dok je dječak imao tri godine. Treći brat Alen Radić zvani Major, po kojem je dječak dobio ime, ubijen je s više metaka iz pištolja u splitskoj diskoteci "Metropolis" 1998. godine.

Alen Radić ima prijavu zbog zlouporabe opojne droge.

Lica s tjeralice u Splitu Traži se osoba s fotografije (Foto: PU splitsko-dalmatinska)

Ante Varnica je bivši boksač, a s obitelji Radić vezan je kumstvom. Povezivao se s obračunom ispred hotela "Lav" 2015. godine, kada se pucalo na dva redara, od kojih je jedan ranjen. U medijima se pojavljivao i kao dečko jedne od sudionica Big Brothera.

Lica s tjeralice u Splitu Policija traži osobu s fotografije (Foto: PU splitsko-dalmatinska)

Četvrti muškarac za kojim se traga je Nenad Petrak i navodno nema nikakav dosje. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene