Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stravičan zločin

Objavljena brutalna snimka iz Ukrajine: Ruski vojnik zarobljeniku nožem odrubio glavu

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Afp Snimka ratnog zločina u Ukrajini - 1 Snimka ratnog zločina u Ukrajini - 1 Foto: DNEVNIK.hr Snimka ratnog zločina u Ukrajini - 2 Snimka ratnog zločina u Ukrajini - 2 Foto: DNEVNIK.hr Snimka ratnog zločina u Ukrajini - 3 Snimka ratnog zločina u Ukrajini - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Snimka ratnog zločina u Ukrajini - 4 Galerija 1/6 >>
Na društvenim je mrežama objavljena brutalna snimka na kojoj se vidi kako ruski vojnik nožem odrubljuje glavu ukrajinskom zarobljeniku.

Brutalna snimka odrubljivanja glave objavljena je jučer na društvenim mrežama. Na njoj se vidi kako ruski vojnik nožem reže vrat ukrajinskom zarobljeniku koji je još uvijek bio živ.

Rus zatim odrubljenu glavu pokazuje kameri i kaže da bi je trebalo poslati zapovjedniku ubijenog. Lice ruskog vojnika u tom je trenutku prekriveno maskom. Na mjestu šokantnog događaja može se vidjeti zeleno lišće, što ukazuje na to da je video snimljen prošle godine, izvijestio je ukrajinski portal Pravda.

Andrij Jermak, šef Ureda ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, reagirao je na ovaj događaj napisavši na Twitteru da će "za sve biti odgovora i odgovornosti". Na službenom državnom kanalu na Telegramu objavljeno je da su njegove riječi direktan osvrt na "još jedan video pogubljenja koji su objavili Rusi".

Službena Moskva izjavila je da bi valjalo potvrditi autentičnost snimke prije komentara, dok su ukrajinske vlasti uvjerene da je riječ o autentičnom zapisu, te su usporedile ruski režim s teroristima iz takozvanog ISIL-a.

Pročitajte i ovo Ukrajinci na Challengeru II novi recept Kremlja "Stvaramo smrtonosni odred": Rusija ima novi plan za rat i moćno oružje Zapada

"Naravno da je ova snimka užasna. Prvo, treba provjeriti autentičnost. To bi bio preduvjet za utvrđivanje je li se to doista dogodilo. Ako jest, gdje se dogodilo i tko je počinitelj", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Pročitajte i ovo Aleksandar Lukašenko Saveznici Lukašenko na sastanku s ruskim ministrom obrane: "Ako se žele boriti do posljednjeg, bio to Ukrajinac, ili Poljak, to je njihova stvar"

Institut za rat (ISW) u ponedjeljak je objavio da članovi ruske plaćeničke skupine Wagner "nastavljaju s počinjenjem ratnih zločina, odnosno odrubljivanjem glava ukrajinskih vojnika u Bahmutu", gdje je, objavio je Institut, snimljena fotografija glave nabijene na kolac. ISW je ranije ustvrdio da su se slične stvari događale u Popasni, gdje su na početku rata također bili vagnerovci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene