Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas kako ne smatra da je u sukobu s srpskim predsjednikom Tadićem.


Premijerka Jadranka Kosor je komentirajući reakcije Borisa Tadića na njezin posjet Kosovu istaknula kako smatra da je opredjeljenje službene hrvatske politike vrlo jasno - njegovanje dobrosusjedskih odnosa i da ne misli da se radi o diplomatskom ratu.

Vezani članci Jadranka Kosor I Jadranka Kosor imala je što reći o Đokoviću koji čeka konačnu odluku: "Nemeže" Krešimir Tušek Hrvatski vojnici neće tako brzo otići s Kosova: "Naviknuti smo. Znamo da je to kruh sa sedam kora"

Podsjetila je, u izjavi novinarima prigodom boravka na Korčuli, kako je nebrojeno puta istaknula da ćemo itekako podupirati europski put svih naših susjeda, pa tako i Srbije i dodala da 'smo u tom smislu dali vrlo jasne znakove'.

'Nije dobro i hrvatska vlada neće prihvatiti bilo kakva miješanja u unutarnju politiku Hrvatske. Mi imamo pravo raditi na projektima za koje mislimo da su važni i činjenica je da kada se govori o Kosovu, da ga je Hrvatska priznala i ako imamo svoj gospodarski interes dodatno jačati gospodarsku suradnju s Kosovom onda ćemo to i činiti', istaknula je Kosor.

Također je rekla da je zanimljivo da predsjednik Tadić govori o njezinom nedemokratskom ponašanju, a prošle je godine tražio da se zabrani da Hrvatska slavi Dan pobjede - 'dan koji je za svakog Hrvata i Hrvaticu i svakog građanina Hrvatske od osobite važnosti'.

'Ove godine je Tadić govorio o oružanom sukobu na prostoru Hrvatske, ali nije govorio istinu o povijesnim činjenicama. Ovdje se nije radilo o oružanom sukobu, već je Hrvatska bila žrtva Miloševićeve velikosrpske agresije, a tenkovi su iz Beograda krenuli razarati Vukovar', istaknula je premijerka Kosor, podsjetiovši da se upravo ovih dana obilježava 20. obljetnica napada na Vukovar.

'Tadić istovremeno ne vidi ništa loše u tome da njegov ministar u vladi polaže vijenac na grob Slobodana Miloševića, tiranina i krvoloka, koji je odgovoran za Srebrenicu, za razaranje u Hrvatskoj i BiH i za druge zločine. Mi smo Olujom - oslobodilačkom akcijom pomogli da se otvore demokratski procesi u Srbiji. Mi tu državu doživljavamo kao prijateljsku susjednu državu, gradit ćemo i dalje mostove, ali ćemo voditi svoju unutarnju i vanjsku politiku', poručila je, uz ostalo, premijerka Kosor.

Srbijanski predsjednik Boris Tadić komentirajući nedavni posjet premijerke Kosor Kosovu izjavio je da se premijerka Kosor koristi raspirivanjem starih neprijateljstava radi ostvarivanja financijske koristi Hrvatske. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju