Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eliminiran iz natječaja

Novi udarac: Konstruktor izgubio posao u Bugarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako službeno još nije svaka nada za spas posla stoljeća u Crnoj Gori izgubljena, hrvatsku građevinsku tvrtku konstruktor zadesili su novi problemi s gradnjom autocesta van Hrvatske. Ovog puta, ta je tvrtka izgubila natječaj za gradnju autoceste u Bugarskoj.

Trasu autoceste između gradova Stara i Nova Zagora, bugarska je službeno dodijelila domaćem konzorciju Unified Highway Trace, a početak radova zakazan je za 3. svibnja ove godine. Bugarski mediji pišu kako će se konstruktor žaliti na rezultate natječaja za spomenutu dionicu bugarske autoceste Trakija. Službeno obrazloženje, prema bugarskoj Agenciji za cestovnu infrastrukturu, jest kako je Konstruktor eliminiran iz natječaja, jer nije dostavio očitovanje o nepostojanju sukoba interesa, piše portal Novinite.com.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Slika nije dostupna Odvojene prijave BiH: Tri hrvatske tvrtke na natječaju za autocestu

>> Konstruktoru produžen rok za jamstva?

'Argumenti za izbor bugarskog konzorcija su puna pripravnost tih kompanija, blizina njihovih sjedišta i kamenoloma mjestu izgradnje autoceste, iskustvo konzorcija u izgradnji već postojećeg dijela autoceste između Orizova i Stare Zagore, najpovoljnija ponuda te na kraju i logistika, koja će paziti da rizici za provedbu projekta budu minimalni', objasnio je Božidar Jotov, predsjednik uprave spomenute Agencije.

Iz natječaja je ispao i austrijski Strabag, koji se isto tako žalio na odluku bugarskih vlasti. Strabag je diskvalificiran iz natječaja jer nisu predočili originalna bankovna jamstva, zbog nedostatka linearnog rasporeda projekta te zbog nedostatka iskustva zamjenika voditelja projekta, koje je trebalo iznositi minimalno 10 godina.

Ipak, bugarska Vlada otvorila je i natječaj za daljnju dionicu autoceste od Nove Zagore do Jambola pa Konstruktoru ostaje nada za dobivanje tog natječaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene