Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri hrvatske građevinske tvrtke, Viadukt, Konstruktor i Ingra inženjering, prijavile su se odvojeno na međunarodni natječaj za izgradnju 37 kilometara duge dionice autoceste u Republici Srpskoj.


Za tu je dionicu u četvrtak Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila zajam od 150 milijuna eura, navodi Glas Srpske pozivajući se na službene izvore. Od 31 tvrtke koje su preuzele dokumentaciju za izgradnju dionice autoceste od Doboja do Banja Luke, na tender koji je jučer zatvoren pristiglo je 12 ponuda, rekao direktor Javnog poduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić.

Vezani članci Slika nije dostupna Novi udarac: Konstruktor izgubio posao u Bugarskoj Slika nije dostupna Vlada izmijenila plan građenja javnih cesta

>> Dio dionica hrvatskih autocesta postat će isplativ tek za 100 godina!

Dodao je da će krajem svibnja uputiti poziv tvrtkama koje su dostavile potpunu dokumentaciju da dostave i financijske ponude, navodeći da će sredinom lipnja biti poznato koja će tvrtka ili konzorcij graditi dionicu autoceste od Doboja do Banja Luke.

Na tender su se, uz Viadukt, Konstruktor i Ingru inženjering, prijavile i dvije tvrtke iz RS-a zajedno sa stranim partnerima iz Makedonije, Španjolske i Češke kao i jedna tvrtka iz Italije, dva konzorcija iz Kazahstana i Turske, Njemačke, Švicarske te dvije građevinske tvrtke iz Austrije. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.