Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niti potvrđeno, niti opovrgnuto

Konstruktoru produžen rok za jamstva?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijesti oko posla stoljeća ovih se dana šire munjevitom brzinom, a informacije se mijenjaju iz sata u sat.

Tajnik crnogorskog Ministarstva prometa i pomorstva Zoran Radonjić nije potvrdio, ali ni opovrgnuo medijska nagađanja da je crnogorska vlada produžila rok Konstruktoru za dostavu valjanih bankovnih jamstava za izgradnju autoceste.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pregovori će trajati tri mjeseca Kinezima službena ponuda za 'posao stoljeća' Slika nije dostupna Autocesta Bar-Boljari Grci spremni zamijeniti Hrvate na poslu stoljeća

Rekao je da je to moguće, ako crnogorska strana utvrdi da je to u njenom interesu, te ako se od međunarodnih financijskih organizacija pribavi nesumnjiv dokaz da će biti zaključen ugovor s njima.

>> Potvrda iz IGH: UniCredito nije dao jamstva

'Vlada Crne Gore može produžiti rok Konstruktoru za dostavljanje jamstava i nakon 1. ožujka, ako utvrdi da je to u njenom interesu', kazao je Radonjić podgoričkom Radiju Antena M. On je priopćio da je sjednica Vijeća za autoputeve zakazana za utorak, 2. ožujka, kada će Komisija koja je zadužena za ovaj posao i Ministarstvo prometa predstaviti rezultate prispjelih ponuda. 'Rokovi koji su dani su okvirnog karaktera i shodno koncesijskom ugovoru mogu se produžavati sve dok vlada kao naručitelj ovog posla procijeni da je to od interesa države Crne Gore', objasnio je Radonjić.

On nije isključio mogućnost da se Konstruktoru produži rok nakon 1. ožujka, ukoliko se od međunarodnih financijskih organizacija pribavi nesumnjiv dokaz da će biti zaključen ugovor s njima. Podgorički mediji prenose informacije s hrvatskih portala da čelnici Konstruktora u sjedištu Europske investicijske banke razgovaraju o mogućnosti izdavanja bankarskih jamstava, a da ih je odbila Zagrebačka banka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene