Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzrok nesreće se istražuje

Objavljeni identiteti vojnika poginulih u padu vojnog školskog zrakoplova kod Zadra

U 19:45 u Zemuniku je počela izvanredna konferencija za medije MORH-a, nakon što se iza 16 sati srušio vojni avion u kojem su poginula dva vojnika.

Na konferenciji povodom pada vojnog aviona govore ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj.

Pročitajte i ovo Omiška Dinara nije joj bilo spasa Strava na planinarenju: 26-godišnjakinja se odvojila od grupe i pala u provaliju na Omiškoj Dinari Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Nesreća kod Drniša Reporter Dnevnika Nove TV objasnio što je mađarski vojni helikopter radio u Zemuniku

Admiral Robert Hranj rekao je da su u padu stradali instruktor natporučnik Marko Novković i polaznik, poručnik Luka Jagatić.

Još se ne zna uzrpok pada. Formirano je istražno povjerenstvo. Hranj je izrazio sućut obiteljima. 

Na konferenciji je rečeno da je avion pao pola sata nakon polijetenja. S avionom nije bilo problema, a Marko Novković bio je vrlo iskusan pilot.

Ministar Damir Krstičević rekao je da je jako teško izgubiti vojnika. Podsjetio je na nesreću koja se dogodila u siječnju u Zablaću, u kojoj su također život izgubila dva vojnika. Informaciju o današnjoj nesreći Krstičević je dobio nešto iza 16 sati. Izrazio je sućut obiteljima. 

Formirao je istražni tim. 

"Naša zadaća je da budemo sa obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku. Sve ono što znamo i možemo. Želim kao ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i cijeloj vojsci. Ovo je ogroman gubitak i za HV. Ja sa današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Hrvatske", rekao je Damir Krstičević.

Nije odgovarao na daljnja pitanja novinara. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene