Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krstičević ide u Zemunik

U padu školskog aviona poginula dva pripadnika HRZ-a, mještani Biljana u šoku: "Plamen se digao i veliki crni dim. Za čas je izgorjelo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Avion HRZ-a se iza 16 sati srušio u blizini Benkovca. Na terenu su sve službe. MORH će u 19:45 održati izvanrednu konferenciju za medije.

"Prema najnovijim informacijama, u padu vojnog školskog aviona ZLIN oznake 403 poginula su dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.
Konferencija za medije na kojoj će se izvijestiti o više informacija održat će se u 93. krilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku danas, u četvrtak, 7. svibnja 2020. u 19:45 sati", javili su u MORH-u. 

Pročitajte i ovo Franko Vidović - 2 ZA DNEVNIK NOVE TV Šef Odbora za obranu nakon pada MiG-a: "Oni su na samom kraju svog životnog vijeka. Vrlo je rizično ljude upućivati u njima" Mateja Fras Venus NA MJESTU PADA MiG-a Oni su prvi došli na mjesto nesreće, zapovjednica otkriva: "Avion je bio u plamenu"

Sportski avion srušio se u četvrtak poslijepodne u mjestu Biljane Donje. Kako neslužbeno doznajemo poginuli su kadet 3. godine i intstruktor natporučnik.

"U Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 16:02 sati zaprimljena je dojava da je u mjestu Biljane Donje pao avion. Odmah po dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe. Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost", rekli su nam u zadarskoj policiji.

"Čula sam zbrku"

"Sjedila sam u kući i gledala televiziju. Čula sam neku zbrku, izašla i vidjela trake", rekla je žena koje živi u blizini mjesta nesreće. 

"Ja sam bio u staroj kući. Čuo sam udarac. Dva puta je bubnulo", rekao je drugi očevidac.

"Dva puta je jako puklo. Plamen se veliki digao, dim crni. Začas je izgorjelo", ispričala je druga očevitkinja.  

Druga tragedija ove godine

Na mjestu nesreće je i reporterka Nove TV Sanja Jurišić.

"Još uvijek se ne zna uzrok nesreće jer ovdje, u Biljanima Donjim, još traje očevid. Na terenu su vatrogasci, civilna i vojna policija. Više o tome zašto se mali školski vojni zrakoplov srušio tik pored obiteljskih kuća trebali bismo doznati u 19:45 za kada je najavljena konferencija na koju dolaze načelnik Glavnog Stožera Robert Hranj i ministar obrane Damir Krstičević.

Kako doznajemo, u zrakoplovu su bili kadet treće godine i instruktor letenja. Moramo spomenuti kako je ovo za Hrvatsku vojsku druga tragedija ove godine. Podsjetimo, kod Zablaća se srušio helikopter Kiowa i život su izgubila dva pilota, a istraga oko te nesreće još uvijek traje“, izvijestila je Sanja Jurišić.

MORH je nešto ranije izvijestio da je pao vojni školski avion u kojem su bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te da je bila je riječ o redovnom obučnom letu. 

"Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj uputili su se prema 93. zrakoplovnom krilu u Zemuniku", rekli su u MORH-u.

Požar na avionu ugasili su vatrogasci iz JVP-a Zadar i JVP-a Benkovci.

Fotografije s mjesta događaja snimili su čitatelji Diadore TV.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene