Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pun ideja i uvijek ispred svih'

Komemoracija Branku Vukeliću: 'Veliki strateg koji je sve radio bez velike pompe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U karlovačkoj Gradskoj vijećnici održana je komemoracija preminulom bivšem ministru Branku Vukeliću.

Komemoracija preminulom Branku Vukeliću, bivšem ministru gospodarstva i obrane RH te visokom dužnosniku HDZ-a iz kojeg je nedavno istupio, održana je danas u karlovačkoj velikoj Gradskoj vijećnici.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Obnova u Karlovcu - 4 Brojne štete FOTO Pogledajte kako izgleda Karlovac, građani očajni zbog radova: "Došlo je do nevjerojatnih oštećenja u staroj zaštićenoj povijesnoj jezgri"

Željko Goršić, koji je bio pomoćnik Branku Vukeliću u vrijeme kada je bio ministar obrane, kazao je da je Vukelić bio pravi vođa i motivator suradnika, uvijek pun ideja i uvijek ispred svih. Uz riječi da je Vukelić bio veliki strateg, napomenuo je da je svoje projekte ipak radio bez velike pompe te da se nikada nije dodvoravao ljudima.

>> Umro bivši ministar Branko Vukelić

Vukelićev bliski suradnik u Gradu Karlovcu Željko Gojšić kazao je da je Vukelić ostavio velik pečat na Grad, Županiju i Hrvatsku te da će njegovo ime jednoga dana biti upisano zlatnim slovima u povijesnice, ali je dodao da "većina nas toga danas nismo svjesni".

Diskretno se osvrnuo na probleme u stranci iz koje je Vukelić ove godine istupio te je kazao da je uvjeren da ime Branka Vukelića neće još dugo biti zavijeno zavjerom šutnje kako je to bilo u posljednje vrijeme.

U Knjigu žalosti u koju su se nakon komemoracije upisivali rodbina, prijatelji i suradnici, Damir Jelić upisao je "Čovjek snuje, samo Bog određuje. Neka te u vječnosti čuvaju anđeli. Iz srca, Damir Jelić".

Gradonačelnik Damir Jelić (HDZ) pozvao sve građane da se pridruže posljednjem ispraćaju Branka Vukelića danas u 17 sati u Vukmaniću kod Karlovca.

Branko Vukelić umro je nakon duge i teške bolesti 3. svibnja u 56. godini života u karlovačkoj Općoj bolnici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene