Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocjena župana

Komadina zdravstvo ocijenio 'vitalnim i zadovoljavajućim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina financijsko poslovanje zdravstvenih ustanova osnivač kojih je županija, ocijenio je 'vitalnim i zadovoljavajućim'.

Na redovitu susretu za novinare ustvrdio je da financijsko poslovanje tih zdravstvenih ustanova u prvih devet mjeseci 2010., unatoč teškoćama (ponajviše zbog financiranja ugovora s HZZO-om), zadovoljava, a gubitci su za 30 posto manji nego u istom lanjskom razdoblju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zamjenik Komadine dobro radi Iako je ministar u bolnici ministarstvo dobro funkcionira Slika nije dostupna Zavod za gastroenterologiju Ministar Komadina u bolnici

Zdravstvene ustanove u razdoblju siječanj-rujan 2010. iskazale su ukupan prihod od 301,133.000 kuna i rashod od 302,136.000 kuna. Pročelnik županijskog upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ivo Afrić najavio je mjere koje će u 2011. poduzeti ustanove koje su poslovale s gubitcima.

>> Odluka o spajanju bolnica na procjeni ustavnosti

Oštrije mjere u Domu zdravlja

Tako je Dom zdravlja (manjak prihoda nad rashodima je 1,200.000 kuna) županija obvezala da oštrije provodi mjere utvrđene sanacijskim programom, da se nastavi sustav koncesija te da se utvrde i medicinski viškovi.

Nastavni zavod za javno zdravstvo (manjak od 3,594.000 kuna) preustrojit će se i smanjiti broj odsjeka, kazao je Afrić.

Zamjenica župana Nada Turina-Đurić izjavila je da županija u 2011. u zdravstvo kani uložiti 10 milijuna kuna, a za siječanj iduće godine najavila je i pokretanje trećeg tima palijativne skrbi (prva dva unutar Doma zdravlja pokrenuta su 2008.) i mogućnost osnivanja palijativnog prihvatilišta koje bi zajednički finanacirali grad i županija. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene