Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HAVARIJA BOURBON RHODEA

Grabar-Kitarović zamolila Macrona da se zauzme za ponovno otvaranje potrage za pomorcima nestalim u Atlantiku

Peticija, screenshot (Dnevnik.hr)
Peticija, screenshot (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Peticija, screenshot (Dnevnik.hr) Peticija, screenshot (Dnevnik.hr) Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore) Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore) Foto: Bourbon Offshore Spašavanje na Atlantiku (Foto: Ministre des Armées) Spašavanje na Atlantiku (Foto: Ministre des Armées) Foto: Ministre des Armées +0 Potraga za posadom potonulog tegljača (Foto: Marine Nationale) Galerija 1/4 >>
Predsjednica je zahvalila predsjedniku Macronu na naporima koje su francuske vlasti i nadležna tijela dosad poduzimali u ovome slučaju, navedeno je s Pantovčaka.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović zamolila je francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da se svojim autoritetom zauzme za ponovno razmatranje odluke o obustavljanju potrage te da se ne odustane od traganja za kapetanom Dinom Miškićem i njegovim članovima posade sve dok postoji i mala vjerojatnost i nada kako bi ona mogla uroditi plodom, objavili su iz Ureda predsjednice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oštre kritike Ratoborni francuski predsjednik poručio: "Europa mora biti spremna za rat ako želi mir" Macron podržao prijedlog zakona o medicinski potpomognutom umiranju slijedi rasprava Macron podržao zakon koji podržava eutanaziju: "Otvara mogućnost traženja pomoći pri umiranju"

Predsjednica je zahvalila predsjedniku Macronu na naporima koje su francuske vlasti i nadležna tijela dosad poduzimali u ovome slučaju, navedeno je s Pantovčaka.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je u nedjelju da zajedno s obitelji i prijateljima nestalog hrvatskog kapetana Dina Miškića vjeruje da je Miškić živ, da nisu sve mogućnosti iscrpljene i podsjetio je da je trgovačkim brodovima naređeno da motre područje potonuća broda Bourbon Rhodea.

"Izdane su upute svim trgovačkim brodovima i zrakoplovima da motre područje. Nisu sve mogućnosti iscrpljene. Obitelj, prijatelji i mi se nadamo i vjerujemo da je kapetan živ", rekao je Grlić Radman novinarima u nedjelju na 28. obljetnici utemeljenja 144. brigade Hrvatske vojske - Sesvete.

"Kada su u pitanju životi hrvatskih državljana, onda smo tu prvi da ih zaštitimo", rekao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene