"Kada su u pitanju životi hrvatskih državljana, onda smo tu prvi da ih zaštitimo", rekao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Galerija


Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je u nedjelju da zajedno s obitelji i prijateljima nestalog hrvatskog kapetana Dina Miškića vjeruje da je Miškić živ, da nisu sve mogućnosti iscrpljene i podsjetio je da je trgovačkim brodovima naređeno da motre područje potonuća broda Bourbon Rhodea.

Vezani članci Bourbon Rhode (Foto: bourbonoffshore.com) Posade 80 jedrilica tražit će nestale s Bourbon Rhodea: "Članovi regate otvorit će oči, nadajući se sreći" Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore) Prikupljeno 90 tisuća eura, ali ništa od privatne potrage: Obitelj kapetana Miškića više neće prikupljati sredstva

"Izdane su upute svim trgovačkim brodovima i zrakoplovima da motre područje. Nisu sve mogućnosti iscrpljene. Obitelj, prijatelji i mi se nadamo i vjerujemo da je kapetan živ", rekao je Grlić Radman novinarima u nedjelju na 28. obljetnici utemeljenja 144. brigade Hrvatske vojske - Sesvete.

"Kada su u pitanju životi hrvatskih državljana, onda smo tu prvi da ih zaštitimo", rekao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova.

Broda Bourbon Rhode potonuo je 26. rujna u Atlantiku, oko 2.000 kilometara od najbližeg kopna, francuskog otoka Martiniquea.

"Od utorka, 1. listopada nije pronađeno ni jedno tijelo. Nakon tjedan dana potrage, mogućnost preživljavanja ljudi na moru pa čak i dobro opremljenih je bitno smanjena", naveli su iz prefekture Martinique, objavio je u subotu France Presse.

Na brodu su bili većinom Ukrajinci, te po jedan Rus, Južnoafrikanac i Filipinac. Kapetan Bourbon Rhodea Dino Miškić je hrvatski državljanin.

Potraga za nestalima je potrajala tjedan dana, a rezultirala je pronalaskom trojice članova posade koji su preživjeli nesreću te četvorice poginulih. Na brodu ih je ukupno bilo 14. (Hina)