Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PORUČIO MINISTAR GRLIĆ RADMAN

Tračak nade za obitelj nestalog kapetana: "Nisu sve mogućnosti iscrpljene. Obitelj, prijatelji i mi se nadamo i vjerujemo da je kapetan živ"

Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore)
Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore) Bourbon Offshore
Aktualno Galerija Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore) Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore) Foto: Bourbon Offshore Peticija, screenshot (Dnevnik.hr) Peticija, screenshot (Dnevnik.hr) +0 Spašavanje na Atlantiku (Foto: Ministre des Armées) Galerija 1/3 >>
"Kada su u pitanju životi hrvatskih državljana, onda smo tu prvi da ih zaštitimo", rekao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je u nedjelju da zajedno s obitelji i prijateljima nestalog hrvatskog kapetana Dina Miškića vjeruje da je Miškić živ, da nisu sve mogućnosti iscrpljene i podsjetio je da je trgovačkim brodovima naređeno da motre područje potonuća broda Bourbon Rhodea.

Pročitajte i ovo Potraga za posadom potonulog tegljača (Foto: AFP, Marine Nationale) Pronađeno troje pomoraca Traje potraga za posadom tegljača s hrvatskim kapetanom: "Ti brodovi inače jako duboko gaze, ali ovo su bili ekstremni uvjeti" Tegljač Bourbon Offshorea (Foto: AFP) Spasioci tragaju za još 11 osoba Nastavlja se potraga za preživjelima: Brod s hrvatskim kapetanom potonuo prije tri dana

"Izdane su upute svim trgovačkim brodovima i zrakoplovima da motre područje. Nisu sve mogućnosti iscrpljene. Obitelj, prijatelji i mi se nadamo i vjerujemo da je kapetan živ", rekao je Grlić Radman novinarima u nedjelju na 28. obljetnici utemeljenja 144. brigade Hrvatske vojske - Sesvete.

"Kada su u pitanju životi hrvatskih državljana, onda smo tu prvi da ih zaštitimo", rekao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova.

Broda Bourbon Rhode potonuo je 26. rujna u Atlantiku, oko 2.000 kilometara od najbližeg kopna, francuskog otoka Martiniquea.

"Od utorka, 1. listopada nije pronađeno ni jedno tijelo. Nakon tjedan dana potrage, mogućnost preživljavanja ljudi na moru pa čak i dobro opremljenih je bitno smanjena", naveli su iz prefekture Martinique, objavio je u subotu France Presse.

Na brodu su bili većinom Ukrajinci, te po jedan Rus, Južnoafrikanac i Filipinac. Kapetan Bourbon Rhodea Dino Miškić je hrvatski državljanin.

Potraga za nestalima je potrajala tjedan dana, a rezultirala je pronalaskom trojice članova posade koji su preživjeli nesreću te četvorice poginulih. Na brodu ih je ukupno bilo 14. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene