Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Agrokoru

Predsjednica o Ramljaku: "Najnovije informacije čine njegovu poziciju neodrživom"

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Kolinda Grabar-Kitarović poručila je da pojedinac nije vrijedan kompromitirati sve dobro napravljeno u posljednjih 10 mjeseci.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za Globus odgovorila je na pitanje što misli kako Vlada zapravo kormirali u krizi u slučaju Agrokor. Rekao je kako je bila vrlo kritična prema honorarima savjetnika za koje misli da su "pretjerani, nemoralni i da je u konačnici riječ o sukobu interesa"

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Održano ročište Bernardić: Odlazak Ramljaka i Dalić dokaz je da su iz Agrokora izvlačeni milijuni

"A najnovije informacije po kojima je gospodin Ramljak bio, nakon imenovanja za Vladina povjerenika, još 20 dana zaposlen u tvrtki Texo Management, koja je kasnije sklopila milijunski ugovor s Alix Partnersom, dakle posredno s Agrokorom, po mojem mišljenju čine poziciju gospodina Ramljaka, kao Vladina povjerenika, neodrživom", poručila je Predsjednica.

Dodala je kako nijedan pojedinac nije vrijedan kompromitirati sve dobro napravljeno u posljednjih 10 mjeseci.

"Treba biti fer i priznati da se ova Vlada našla u krizi s Agrokorom koja nije nastala preko noći i u nastalim okolnostima preuzela je odgovornost te spriječila urušavanje gospodarskog sustava. Ono što je dobro jest da se stanje stabiliziralo, da su sačuvani poslovi i radna mjesta. A riječ je o ogromnom broju ljudi", rekla je Predsjednica za Globus.

Ipak, kaže da ju brine činjenica da je slučaj Agrokor Vladi oduzeo toliko energije "da se sada svi bavimo gašenjem požara, a ne novim investicijama, otvaranjem novih radnih mjesta, reformom državne uprave...".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene