Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekolicini ministara visi fotelja

Nakon Sanadera Kosoričina metla cilja ministre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, nakon sređivanja stanja u HDZ-u, dobila je punu potporu koalicijskih partnera za nastavak vođenja Vlade. No, nakon pola godine došlo je i vrijeme za ozbiljne promjene u Banskim dvorima.

Koalicijski sporazum kakav je ostavio njezin prethodnik sada je već zastario i treba ga prilagoditi novim uvjetima. A i sastav tima s kojim radi, predsjednica Vlade planira promijeniti. Naspavana i odmorna Jadranka Kosor na posao je stigla s dobrim željama. 'Lijepo vas pozdravljam i želim vam ugodan dan', rekla je Kosor. Ugodno je bilo čuti i predsjednici Vlade da uživa punu potporu koalicijskih partnera. 'Vidite da idemo stabilno bez lanaca', rekao je Josip Friščić iz HSS-a. 'Dogovor je definitivno da idemo dalje raditi snažni, mogla bih reći snažniji nego ikada', rekla je Kosor. Ono što mogu najaviti je vrlo skori sastanak koalicije oko donošenja konkretnih odluka.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

>> Bebić ekskluzivno: Mesić je svakom loncu poklopac!

On bi trebao biti za desetak dana, a pisat će se novi koalicijski sporazum. Sadašnji su sastavljali neki drugi ljudi, a više nema ni skrbnika Damira Polančeca. 'Evo od tog potpisnika sporazuma kao čelnici stranaka ostao sam samo ja. Nemamo ni skrbnika. Prema tome nužno je da ponovno sjednemo na nivou koalicijskih partnera', kaže Friščić. Kosor je partnerima najavila da bi njezina metla kojom uvodi red u HDZ-u mogla počistiti i pokojeg ministra u Vladi. Aferama je nagrižen Božidar Kalmeta. Fotelja visi i bolesnom ministru obrane Branku Vukeliću, a ljubav između Kosor i Sanaderove ministrice bez portfelja Biance Matković nikada nije bila prevelika. Nekim ministrima očito nisu zadovoljni ni koalicijski partneri.

'HSLS nema ministara. Mi nemamo taj problem, a hoće li neke druge stranke mijenjati ministre to trebate njih pitati. U svakom slučaju očekujemo neke mjere u unapređenju rada i koordinacije vlade', rekao je Darinko Kosor iz HSLS-a. Kadrovska križaljka za SDSS-ovog Milorada Pupovca u drugom je planu. 'Proljeće je razdoblje koje će biti izazov za sve pa i koaliciju, ali se nadam da će koalicija znati naći odgovor na ono što je potrebno', rekao je Pupovac. A potrebno je nastaviti borbu protiv korupcije, pregovore s Europskom Unijom, a politiku usmjeriti na rješavanje gorućih gospodarskih problema.

Finalno sučeljavanje Milana Bandića i Ive Josipovića, s kojima će Mislav Bago, u četvrtak, 07.01. u 21 sat i 45 minuta pretresti sva aktualna politička pitanja koja potresaju Hrvatsku, pratite izravno i na Dnevnik.hr-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene