Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekskluzivni intervju za Novu TV

Bebić: Ako mi netko želi lomiti kičmu, ja ću se braniti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ekskluzivnom intervjuu za Novu TV Bebić kaže da bi na mjestu Kosor obavio još jedan razgovor sa Sanaderom.

Luka Bebić nije mogao reći je li problem bio i to što Jadranka Kosor i Ivo Sanader nisu komunicirali u posljednje vrijeme. 'Ne znam da li su komunicirali. Vidio sam da su se vidjeli na Mirogoju na polaganju vijenca i u katedrali, ne znam jesu li se poslije čuli. Donesena je odluka da se Sanadera izbaci i ja podržavam tu odluku premijerke. To nisu bile pučističke namjere kao što se u javnosti želi prikazati', rekao je Bebić za Novu TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Presuda generalima I lijevi i desni složni: Presuda je sramotna! Slika nije dostupna Reagirao na optužbe Mesić: Nisam ničiji skrbnik, najmanje Gadafijev

'Na mjestu Jadranke Kosor napravio bih još jedan pokušaj razgovora sa Sanaderom u kojem bih sve iznio na tapet. Dao bih mu da iskaže sve svoje namjere. On je iskazao to što se iskazalo kao nešto što bi moglo destabilizirati stranku. Ja ga ne bih izbacio zbog toga što je preuzeo HDZ kad je bio na dnu. On je sad izbrisan iz HDZ-a', rekao je Bebić.

'Prijatelj sam sa Ivom Sanaderom i to ne od jučer. No to me neće spriječiti da konstruktivno radim za moju stranku i državu. Premijerka i ja možemo nakon ovoga normalno funkcionirati i politički i ljudski. U ovih šest mjeseci suradnje sa Kosor, ja bih volio da se iznese što sam pogriješio u odnosu s njom', upozorava Bebić.

Jeste li nakon ovih događaja slabiji ili jači unutar HDZ-a? 'Ne mislim da sam slabiji niti jači. Možda je percepcija da sam slabiji, ali ja mislim da nije tako. Ako mi netko želi lomiti kičnu, ja ću se braniti. U mirovinu ću nakon ovog mandata ako se nešto neplanirtano ne dogodi prije. Za sada nema naznaka da bi me se smijenilo', rekao je Bebić.

'Mesić je svakom loncu poklopac'

Na pitanje što misli o tome što predsjednik Mesić traži njegovu smjenu, Luka Bebić je u ekskluzivnom intervjuu rekao da svatko ima pravo na svoje poimanje demokracije.

'Tako ima i odlazeći predsjednik Stjepan Mesić. Jedini slučaj puča se dogodio 1994. kada je bio pokušaj svrgavanja izabranog predsjednika stranke i predsjednika države koji je vodio tadašanji predsjednik Sabora Stjepan Mesić', rekao nam je Bebić.

'On je ničim izazvan prozvao me pučistom. Njegovi motivi? Ne znam, on se voli miješati u svašta. Nema stvari koje ne komentira. Nema kante i lonca na kojoj nije bio poklopac. To je stil koji ne prolazi ili će barem prolaziti još kratko', poručuje Bebić predsjedniku Mesiću.

Bebić tvrdi da nije zaveden od strane Sanadera. 'To nije bilo ni mjesto ni način za ono što je mislio provesti Sanader. Uvjeren sam da on nije imao namjere rušenje predsjednice. Htio je dinamizirati stvari u HDZ-u. Dijelom to mislim jer sam njegov prijatelj, dijelom jer stvari nisu takve kako se prikazuju', zaključuje Bebić.

>> 'Sanader saborski mandat može aktivirati 15. siječnja'

>> Hebrang: Bebić se mora prilagoditi novonastaloj situaciji

>> Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a!

Bebić  je ranije danas priopćio, u povodu zahtjeva hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića za njegovom ostavkom zbog zbog pokušaja puča u HDZ-u, kako on niti inicira, niti sudjeluje u pučevima pogotovo ne protiv, temeljem Ustava i demokratski izabranih institucija hrvatske države kao što su Hrvatski sabor, Vlada i predsjednik Republike.

Finalno sučeljavanje Milana Bandića i Ive Josipovića, s kojima će Mislav Bago, u četvrtak, 07.01. u 21 sat i 45 minuta pretresti sva aktualna politička pitanja koja potresaju Hrvatsku, pratite izravno i na Dnevnik.hr-u.

Treba li i Bebića izbrisati iz članstva HDZ-a?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene