Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kod Korčule potonula koćarica s 10 tona nafte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koćarica "Bota", u vlasništvu Nane Baničevića, potonula je u noći sa srijede na četvrtak na oko milju od otoka Korčule.

Nitko od pet članova posade nije ozlijeđen, no pun spremnik nafte prijeti ekološkim incidentom, doznaje se od lučkog kapetana u Veloj Luci, Borisa Surjana.

Pročitajte i ovo Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate" Vojska Venezuela Nova karta Sprema se novi rat! Vojske su već na granici, spominje se sveto tlo, a sve je počelo jednim otkrićem

Brod je na morskom dnu, a procjena je da je u spremniku oko 10 tona nafte, od čega je pri havariji iscurila samo manja količina.

Lučka kapetanije angažirala je specijaliziranu tvrtku za zaštitu
okoliša iz Ploča čiji će djelatnici pokušati izvući spremnik s naftom čim to vrijeme dopusti, jer nemirno more i jak vjetar još onemogućavaju roniocima pristup brodu, rekao je Surjan.

Prema riječima lučkog kapetana Surjana, vlasnik 30-metarske koćarice, koji je zajedno s još dva sina i dva člana posade bio na njoj, izjavio je kako je do potonuća došlo uslijed olujnognevremena koje je brod bacilo na stijene koje su ga oštetile tako da je došlo do prodora mora u njegovu unutrašnjost. 

Prije toga otkazao im je i radar, a i noćna vidljivost je bila smanjenja zbog kiše.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene