Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koćarica "Bota", u vlasništvu Nane Baničevića, potonula je u noći sa srijede na četvrtak na oko milju od otoka Korčule.


Nitko od pet članova posade nije ozlijeđen, no pun spremnik nafte prijeti ekološkim incidentom, doznaje se od lučkog kapetana u Veloj Luci, Borisa Surjana.

Vezani članci Dorjan Dragojević iz Turističke zajednice Vela Luka Zbog Olivera Dragojevića, Vela Luka puna gostiju, a i dosadašnje turističke brojke su na korak do rekordne 2019. godine: "To je veliko ostvarenje" Zoran Milanović na Korčuli Milanović objavio da ima novog kandidata za predsjednika Vrhovnog suda te poručio ostalima: "Matori ste..."

Brod je na morskom dnu, a procjena je da je u spremniku oko 10 tona nafte, od čega je pri havariji iscurila samo manja količina.

Lučka kapetanije angažirala je specijaliziranu tvrtku za zaštitu
okoliša iz Ploča čiji će djelatnici pokušati izvući spremnik s naftom čim to vrijeme dopusti, jer nemirno more i jak vjetar još onemogućavaju roniocima pristup brodu, rekao je Surjan.

Prema riječima lučkog kapetana Surjana, vlasnik 30-metarske koćarice, koji je zajedno s još dva sina i dva člana posade bio na njoj, izjavio je kako je do potonuća došlo uslijed olujnognevremena koje je brod bacilo na stijene koje su ga oštetile tako da je došlo do prodora mora u njegovu unutrašnjost. 

Prije toga otkazao im je i radar, a i noćna vidljivost je bila smanjenja zbog kiše.