Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Ana Knežević, protiv koje je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu tereteći je da je prodala nekretninu u vlasništvu RH i tako tom sindikatu pribavila nepripadajuću imovinsku korist, objavila je danas priopćenje u kojemu tvrdi kako to nije točno.


U priopćenju objavljenom radi, kako ističe, cjelovitog informiranja javnosti, koja je obaviještena o optužnici, Knežević tvrdi da sindikatu nije pribavila nepripadajuću imovinsku korist jer je lokal od 620 četvornih metara u Splitu, na Bedemu Priuli, kupljen sindikalnim novcem 1987., a SSSH je upisan u zemljišne vlasničke knjige. U vezi s navodom da je nekretnina Skladgradnji prodana 2006. za 618.280 eura, što je znatno ispod stvarne vrijednosti, ističe da je riječ o obvezi iz ugovora sa Skladgradnjom iz 2002. godine, a da je ta tvrtka posebnim sporazumom uz ugovor potpuno i o svojem trošku preuzela obvezu sređivanja imovinsko-pravnog statusa nekretnine kao i sve rizike i pravne posljedice koje bi mogle teretiti SSSH. U skladu s tim, tvrdi Knežević, kupac se obvezao platiti moguću razliku jer bi to bila šteta koju bi trpio SSSH.

Vezani članci Slika nije dostupna Burić poručio HDZ-u: Hrvatska nije vaša džamahirija Slika nije dostupna Logoraši kazneno prijavili svoje zlostavljače

>> Kaznena prijava protiv Ane Knežević

Ukupni iznos za koji je prodan Bedem (618.279,25 eura) pohranjen je na poseban račun i oročen u očekivanju konačne podjele sindikalnih nekretnina i danas je na tom računu, pa prema tome SSSH nije ostvario nikakvu protupravnu korist, ističe u svojem priopćenju predsjednica SSSH. Uz priopćenje Ana Knežević je priložila i kronologiju postupanja sa sindikalnim nekretninama od osamostaljenja Hrvatske. U njoj, među ostalim, navodi kako je vlada iskoristila neslaganje sindikalnih središnjica kad je riječ o podjeli imovine i veliki dio sindikalne imovine upisala u svoje vlasništvo. Knežević pritom ističe da je Hrvatska jedina od bivših socijalističkih zemalja u kojoj su sindikalne nekretnine nacionalizirane. (Hina)