Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prozvao vladajuće

Burić poručio HDZ-u: Hrvatska nije vaša džamahirija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DSSB-ovac Dinko Burić u sabornici je tijekom rasprave o dostupnosti informacijama od javnoga interesa opet izazvao pojačane tenzije, te je udaljavanjem o teme i kritikama na račun Vlade i DORH-a prekršio nedavni dogovor saborskog Predsjedništva o normama ponašanja zastupnika u Hrvatskom saboru.

Burić je, u raspravi o imenovanju povjerenika za informacije, ustvrdio kako je 'premijerka jučer sazvala Vijeće za obranu i nacionalnu sigurnost da bi izrazila svoju ogorčenost zlonamjernim napadima medija na nju osobno'.

Posebno zabrinjaajućim ocijenio je što je na toj sjednici DORH predložio izmjenu Zakona o kaznenom postupku, kojim se, kaže, želi uvesti represija prema medijima koji izvještavaju o antikorupcijskim postupcima. 'Na ovaj način Državno odvjetništvo postaje represivna palica HDZ-ove vlasti', ustvrdio je Burić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kroz logore prošlo 30.000 ljudi Logoraši kazneno prijavili svoje zlostavljače Slika nije dostupna U Klagenfurtu Slučaj Hypo: Podignuta optužnica protiv Kulterera

>> HDZ zabrinut 'pjesničkim uradcima Burića napisanima o drugoj državi'

Nakon što je HDZ-ovcima poručio da 'Hrvatska nije njihova džamahirija, te da im neće pomoći ni VONS ni DORH, jer to nije uspjelo ni većim tiranijama od njihove', zaradio je nekoliko opomena predsjedavajućeg Ivana Jarnjaka, koji mu je, zbog udaljavanja od teme, zaprijetio i udaljavanjem iz sabornice. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene