Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kerumizaciji Splita, kako se sve glasnije spominje Kerumov stil, čini se, nema kraja.


 Naravno, o tome smo popričali i sa splitskim sociolozima, onima kojima je i sam Kerum poručio da će imati što raditi.

Vezani članci Restoran Torcida Zoran Mamić objedovao kod njih, a nakon toga ime restorana promijenili iz "Torcida" u "Vicko". Vlasnik tvrdi: "Nije bilo pritiska navijača" Slika nije dostupna Afera u Rogoznici: Svaguša se uknjižio u stotinjak parcela

Krafne, transparenti - Torcida je na utakmici protiv Intera izrazila svoje nezadovoljstvo. Pekarski proizvodi, jasno je svima, upućeni su predsjedniku Hajduka Jošku Svaguši. Željko Kerum uvjeren je da će baš on Hajduk izvesti iz krize te je tako dao priliku svom bliskom prijatelju.

>> HND razmatra tužbu: Vrtići pali u zaborav, tema je Kerum

>> 'Vrijeđanje novinara je uobičajeni stil Kerumova nepotističkog vladanja'

'Ono što je dobro je da se sad sve to skupa vidi. Vidi se tko su ti ljudi, vidi se također i koliko su sposobni, odnosno nesposobni i vidi se zapravo da im je trajanje jako ograničeno', rekao nam je sociolog Mirko Petrić

Sociolozi ne štede poteze gradonačelnika, samoprozvanog šefa Splita. Takozvana 'kerumizacija' je, kažu, u samo nekoliko mjeseci uzela maha i, ističu, mora joj se stati na kraj. A ozbiljno su zabrinuti i za ponašanje prvog čovjeka grada pod Marjanom koje je neprimjereno funkciji koju obnaša.

Kerumovo ponašanje radi protiv njega

'Njegovo ponašanje, mislim da bi to bio konsenzus javnosti je nedopustivo - to je svakome evidentno, ali ono što on možda ne shvaća je to koliko to ponašanje radi protiv njega', kaže Petrić.

Splitski birači su podijeljeni oko ponašanja njihovog gradonačelnika. Jedni kažu kako je bolje da viče nego da radi druge stvari, npr. da krade, dok drugi kažu kako očito ima stvari kojima očito nije dorastao, kao što je ponašanje jer se u situaciji kakva je bila s vrtićima mora znati ponašati.

Ujedno, svaki gradonačelnik zna da se poslovi vode po zakonima Republike Hrvatske, a ne po prijateljskim vezama. O svojim olakim obećanjima kakav je i otvaranje vrtića i to, podsjećamo, na zamolbu pjevača Jole, Kerum bi drugi put morao dobro promisliti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju